Res djurvänligt

För lite mindre än två veckor sedan lanserade Djurens rätt en sajt för dem som vill resa djurvänligt på semestern.

Lina Dahl

Sajten djurensratt.se/turist innehåller en massa bra tips på saker som man bör tänka på när man reser som turist för att man inte ska bidra till djurs lidande. Några ämnen som man tar upp är bland annat buffelkamp, åsneritt, souvenirer som innehåller djurdelar och hemlösa djur.

Du som turist är en viktig källa till inkomst för både människor som utnyttjar djur och för turistbranschen. Så om du reser djurvänligt kommer du i stor utsträckning att göra skillnad för djurens situation. Något man kan göra är bland annat att ställa krav på sin researrangör att de inte får stödja eller göra reklam för aktiviteter där djur utnyttjas och far illa om du ska resa med dem.

Den som tagit fram underlaget för och arbetat fram denna nya sajt är Lina Dahl från Höganäs. Hon håller just på att avsluta sin utbildning på turismprogrammet vid Linnéuniversitetet och framtagandet av sajten har varit en del av hennes praktik på Djurens rätt. Hon kände att djurskydd är ett väldigt angeläget ämne efter vad hon själv upplevt som turist.

Lämna en kommentar