Popups?

En ny trend som håller på att explodera ut i full blom just nu är företagsfenomenet popups. För att uppleva det på bästa sätt rekommenderas du att åka till London där det verkligen har blivit stort. Speciellt inför det kommande sommar-OS som kommer att hållas i den brittiska huvudstaden. Men vad är det egentligen? Varför har dem uppstått?

Popups är helt enkelt en form av temporär verksamhet, det kan låta trist när man förklarar men det är otroligt spännande och roligt att upptäcka. Det kan vara allt från en nattklubb till en affär eller restaurang. Företaget ”poppar upp” på en ny plats för att sedan inte stanna särskilt länge, det kan ändras från en dag till en annan. Detta kanske inte är något nytt, att restauranger och butiker helt plötsligt slår igen. Det som är nytt är att detta blivit ett sätt att marknadsföra sig och att göra något roligt och unikt. Plötsligt finns det en nattklubb på ett gathörn där det tidigare inte fanns något och den känns som en storsatsning. Dagen därpå är den helt borta.

Så varför väljer människor och företagare att öppna popups? Tja, om man ser bakåt i tiden så användes det främst av företag som bara ville ha en tillfällig lokal till ett specialevenemang för att marknadsföra något. Idag är det mycket större än så. Nya småföretagare kan använda popups som en riktigt bra språngbräda in på marknaden. Och som störst är alltså detta fenomen i London. Den stora uppgången för popups sedan 2010 kan man kanske förklara med finanskrisen. Man lägger nästan inga pengar på hyra då man inte finns särskilt länge utan kan istället lägga allt krut på produkten. Åker du till London nu så kommer du att hitta ett rikt flöde av popups. Det kan vara allt från supernischade butiker till exklusiva designers.

Hur hittar man dem då? Jo här gäller det verkligen att hålla sig ajour som du säkert redan förstått. Håll koll på lokala hemsidor och evenemang, nu inför OS kommer det att krylla av popups och på helgerna så är det både privatpersoner och företagare som öppnar dem. Det som är nackdelen är att du kanske inte ens hinner fram till London innan det där stället som du skulle älska stänger. Men å andra sidan kommer det nya hela tiden – Popups en ny typ av shoppingturism?

Lämna en kommentar