Pooltrender 2012

Det kommer hela tiden nya trender i resevärlden, förra året var det All inclusive som stod högt på allas listor. I år är vill man bort från de stora bufféerna och komma närmare en mer personlig service.

En del av detta är hur poolerna ser ut på hotellen, det folk verkar vara ute efter mest just nu och som finns mer och mer på fler ställen är Swim out rum. Det innebär att man har tillgång till pool direkt från sitt eget hotellrum. Flera hotell har även rum med en helt privat pool som endast går att tillgå från rummet. Bor man i ett sådant kan man hoppa i direkt från sin lilla terrass. Dessutom är det inte bara lyxhotell som har denna typ av faciliteter, även om det känns som en lyx.

En annan hotelltrend är att man delat upp områdena med pooler mer än förut och det är inte bara barnpoolerna som ska få vara för sig själva. Det finns även avskilda områden med pooler bara för vuxna. Det ska gå att välja en barnfri semester om man vill det, en trend som verkligen växer just nu.

Bor man på ett hotell med Swim out rum kan man, om man vill såklart, ta på sig badkläderna direkt på morgonen och simma till frukosten. Ofta finns det även barer som säljer dryck och snacks vid poolkanten.

Gigantpooler

Detta är en annan stor trend vi kan se på charterhotellen runt om i världen i år. Det handlar om jättepooler som kan sträcka sig kilometerlånga, slingrande runt hela hotellområden. Du kan simma dig trött helt enkelt. På en del ställen skiljer sig även miljöerna vid poolkanten och djupen på poolen beroende på vart man befinner sig.

Infinitypooler

Att simma eller bara ligga och plaska i denna typ av pool kan vara en riktigt härlig upplevelse, speciellt om det finns en fin utsikt. Man ser nämligen inte kanten, därav namnet som betyder att den känns oändlig. Kanten smälter samman med horisonten och det är riktigt vackert.

Splashanläggningar

För att barnfamiljerna ska vilja komma till hotellen i år så bör det ha en sådan här, det är kort och gott ett vattenland. Fyllt av lek och skoj, rutschbanor, barnpooler etc. måste finnas, vill man vara säker på att få tillgång till ett så ska man i år bege sig till Egypten. Där har alla hotell med någon form av självaktning en Splaschanläggning som är gratis för de boende. Speciellt dem som inriktar sig på barnfamiljer då.

Lämna en kommentar