Pandora på riktigt?

Gillade du filmen Avatar? Då har du något att se fram emot! Nu ska Disney bygga en Avatar park i Disneyworld Florida. Meningen är att det ska se ut som och upplevas precis som om man går omkring på planeten Pandora där filmen utspelar sig. Det är regissören James Cameron som nu ska återskapa Avatarvärlden.

I en intervju säger James Cameron att de ska gå bortom dagens gränser för teknisk innovation och experimentellt berättande. Bygget kommer att sätta igång år 2013 och när det är klart är alltså målet att man som besökare ska få uppleva hur det är på planeten Pandora i verkligheten. Enligt Cameron så blir det en möjlighet att upptäcka saker som man inte kunde se i filmen och han menar att stridsscenerna inte var det viktigaste i filmen. ”Det var när de lärde sig att flyga, i skogen på natten och djuren”.

Eftersom att ytterligare två filmer finns planerade så kommer även framtida karaktärer och platser att finnas med i parken. Men eftersom att det nu är i Disneyworld som parken ska ligga så kommer det inte att bli helt som i filmen. Räkna med att få se en hel del restauranger, åkattraktioner och butiker inklämda i Pandoras ”orörda” natur. På detta sätt räknar Disney med att få en del av kassan när de kommande filmerna går upp på biograferna. Men något jag definitivt kan lova är att parken kommer vara väl värd åtminstone ett besök för dig som gillar Avatar.

Lämna en kommentar