Oktoberfest 2011!

Ölglas

Nu är det hög tid att boka resan till årets Oktoberfest i München! Detta är kanske den mest berömda ölfestivalen i hela världen och går av stapeln i, inte helt oväntat, oktober varje år. Hela det underbara kalaset, som dessutom fyller 200 år i år, börjar den 18 september och håller på i sexton ölskummande dagar med läderbyxor, tyrolerhattar och allt som hör till.

Varje år lockar denna festival massor av människor från hela världen, gamla som unga och en hel del barnfamiljer. Oktoberfest i München är definitivt en av de allra största folkfesterna i hela världen och den har en lång och spännande historia. Första gången man firade var det på grund av ett bröllop som ägde rum 1810. Då var det giftermålet mellan Ludvig den 1:e av Bayern och Prinsessan Therese av Sachsen-Hildburghausen man firade.

Varje år inför festivalen så bryggs det kända oktoberfestölet, det är en speciell typ av öl för detta tillfälle och det serveras alltid i enlitersstop. Festivalen hålls i stora öltält och det är alltid fullt av människor, öl, musik och mat. Det största öltältet rymmer hela 7000 människor och ställs upp av Hofbräu bryggeriet varje år. Vill man få en överblick på hur stort detta egentligen är? Ja då kan man tänka på att det brukar finnas ungefär 100 000 sittplatser på området och ca 6 miljoner besökare varje år. Det här är verkligen en upplevelse, något vi önskar att alla får uppleva n
ågon gång i livet. Varje år startar festivalen traditionsenligt med att borgmästaren tappar upp den första ölen klockan 12 på dagen den 18 september. Sedan pågår detta underbara spektakel ända till måndagen den 4 oktober.

Lämna en kommentar