Maximera din vistelse på flygplatsen innan resan!

Vid avresa kan det kännas stressigt med alla moment som att ta sig till flygplatsen, checka in och komma igenom säkerhetskontrollen i tid. Oron att någonting ska gå snett under avfärd kan göra din resa mer stressad än vad den behöver vara.

Vi kommer i denna artikel ge tips på hur resan kan bli mer smidig och vad du själv kan göra för att minimera risken för stress och förseningar. Maximera din vistelse på flygplatsen innan resan!

Checka in online och ladda ned boardingkort

Flygplatser är oftast fulla av resenärer som ska checka in på sina flyg, lämna bagage och få sina boardingkort. På många flygplatser runt om i världen kan du själv checka in och skriva ut dina bag tags och boardingkort, men om det är långa köer kan du i värsta fall missa ditt flyg om du inte lyckats checka in i god tid innan avfärd.

För att minska denna stress och att behöva stå i långa köer på flygplatsen kan du med fördel checka in online från 48, eller 24 timmar innan avfärd. Sedan kan du även ladda ned ditt boardingkort direkt i mobilen utan riska att tappa det. Detta minskar din väntetid på flygplatsen avsevärt.

Addera fast track

Många flygplatsers säkerhetskontroller är oorganiserade och kan ta väldigt lång tid att gå igenom, speciellt om köerna är långa. Resenärer har tidigare inte hunnit igenom dessa kontroller i tid till sina flyg och missat sina avgångar.

Om du vill komma igenom säkerhetskontrollen snabbare kan du på många flygplatser i världen addera fast track för en liten summa, vilket innebär att du slipper stå i den långa kön till säkerhetskontrollen och istället kommer till avgångshallen betydligt snabbare.

Parkera bilen på Arlanda

Om du föredrar att ta dig till flygplatsen med bil, men inte är säker på vart du kan förvara bilen medan du är borta så finns det en lösning.

https://parkos.se/ kan du hitta och jämföra bra erbjudanden för parkering på olika flygplatser i Sverige och i Europa som gör att du kan ha din bil ståendes säkert på flygplatsen medan du är på resa.

Se vilka möjligheter flygplatsen har för mat och dryck

På många flygplatser har du idag goda möjligheter till både mat och dryck. Att ta dig till flygplatsen lite tidigare och äta en ordentlig måltid på plats gör att du reser mätt och inte behöver leta upp en plats att äta på så snart du kommit fram till slutdestinationen.

Om du vill ta reda på vilka alternativ du har innan avfärd kan du gå in på flygplatsens officiella hemsida där du hittar tillgängliga restauranger och platsinfo för att snabbare kunna göra ett val.

Växla pengar innan avresa

När du är ute och reser är det en god idé att ta med både kort och kontanter, då en del resmål inte accepterar kortbetalning för vissa tjänster.

För att spara tid när du växlar pengar kan du, istället för att stå i kö på flygplatsen växla pengar på ett växlingskontor någon dag innan avresa. Detta gör att du har en mindre sak att göra på flygplatsen innan avresa!

Lämna en kommentar