Lunch i Uppsala, här är våra favoriter! 

Är du på jakt efter en god Lunch i Uppsala, men vet inte vart du ska börja? Lunchutbudet i Uppsala är idag otroligt brett och fortsätter ständigt att öka. Här kan du välja mellan längre affärsluncher till take away menyer, beroende på om du vill äta på plats eller ta med dig maten tillbaka till jobbet. Vi har listat 5 favoriter du inte bör missa!  

Lunchrestauranger i Uppsala 

Uppsala är väl känt för sitt levande studentliv och många antalet cyklar i staden, och är en spännande stad med både vackra promenadstråk och mysiga butiker. När det kommer till restaurangutbudet så erbjuder Uppsala en stor variation av kök och inredning för alla smaker.  

Vill du spendera din lunch på ett trendigt lunchhak eller föredrar du en varm och avkopplande uteservering med färska råvaror i fokus? Oroa dig inte, Uppsala har allt detta och lite till. Vi guidar dig igenom stadens krogliv för att du ska hitta dina nya favoriter! 

1. Domtrappkällaren 

Domtrappkällaren är en riktig klassiker när det kommer till lunchrestauranger i Uppsala. I dessa historiska lokaler har restaurangen serverat mat i nästan ett sekel och här erbjuds en lyxig lunchmeny med traditionell svensk husmanskost. Populära rätter på Domtrappkällaren är bland annat wallenbergare, biff rydberg och raggmunkar, men du har ett stort utbud av allt ifrån fiskrätter till enklare lunchrecept.  

Förutom lunchmeny på plats kan du ringa och beställa din lunch för avhämtning eller avnjuta en längre middag med a la carte koncept i de fina anrika lokalerna. 

2. Restaurang Magnussons 

Restaurang Magnussons är lunchrestaurangen för den som är traditionell när det kommer till maträtter och smaker och som föredrar enkel husmanskost till lunch. På Magnussons lagas svenska måltider med en amerikansk twist. Lunchmenyn ser till så att det finns alternativ för kött, fisk och vegetariska alternativ, samt klassiker som räkmackor och biff rydberg.  

Du sitter i en mysig miljö med en kunnig personal som snabbt ordnar med servering och rekommenderar passande dryck till din valda lunch.  

3. Hambergs fisk 

För fiskälskaren är Hambergs fisk en klar favorit. På denna klassiska kvalitetsbistro serveras goda fiskrätter av hög kvalitet alla vardagar i veckan. Med starka influenser från Frankrike är Hambergs lunchrestaurangen där maten och smaken står i centrum för att göra fiskrätten rättvis med noga utvalda råvaror. 

Lunch på Hambergs går i den övre prisklassen om man jämför andra restauranger i närheten, men här får du vad du betalar för. Restaurangen har dessutom en deli där du exempelvis kan köpa med dig skaldjur och andra fiskrätter till kontoret. 

4. Restaurang Sverre 

Namnet Sverre skvallrar om vart restaurangen är belägen, men inte på dess mångsidighet och smaker. På denna mysiga kvarterskrog tillagas lunchrätter med unika smaker och kvalitetsingredienser. Restaurangen använder enbart naturliga och säsongsbaserade ingredienser vid matlagningen och varje steg i dess process är miljövänlig för att minska utsläppet av koldioxid.

Inredningen är modern och inbjudande och atmosfären är avslappnande och ledig. Lunchmenyn byts ut veckovis och du kan bland annat avnjuta jordärtskockor, porchetta och vildsvinsschnitzel. Förutom lunch kan du dessutom äta middag på Sverre med maträtter som torskrygg, ugntupp eller hängmörad biff. Restaurangen erbjuder treättersmenyer med dryckespaket som kan anpassas beroende på allergier.  

5. Hamnpaviljongen 

Vill du sitta nära vatten och avnjuta dina luncher på kajkanten är Hamnpaviljongen ett säkert kort. På Hamnpaviljongen byts lunchmenyn ut varje dag, vilket ger dig en otroligt stor valmöjlighet när det kommer till maträtter och smaker.  

Restaurangen är mest känd för sina fisk-& skaldjursrätter, men det går givetvis att beställa in en kötträtt för den som föredrar. Konceptet är lätt husmanskost och i denna miljö avnjuts maten som bäst med ett glas vin i solen när vädret tillåter.  

Lämna en kommentar