Ge din frisyr ett lyft med löshår eller hårförlängning!

Inlägget gjort i samarbete med Pozehair.se

Löshår eller hårförlängning

Drömmer du om långt, friskt hår fullt av volym, men är inte en av de lycklig lottade som fötts med ett naturligt svall? Ingen fara, Pozehair hjälper dig på traven till att hitta det snyggaste håret för just dig! Hair weft, clip on, magic tip eller tape hair extensions – Pozehair har ett brett urval av hårprodukter som är anpassade efter just dina behov, vare sig du föredrar syntetiskt hår eller äkta löshår.

När du väl har bestämt dig för vilken typ av löshår eller hårförlängning du vill köpa behöver du även ha en god förståelse kring hur du ska sköta om ditt nya hår på bästa sätt. Kan du kamma ur det med vanlig borste när håret är blött eller använda värmeverktyg? Vi reder ut alla dos and don’ts. 

Skötselråd för både syntetiskt hår och äkta löshår

Både syntetiskt hår och äkta löshår har sina för- och nackdelar. De som föredrar syntetiskt hår över äkta gör det ofta eftersom det kräver minimalt med skötsel och är även billigare än äkta löshår. Med äkta löshår får du istället den där naturliga känslan som gör att du kan arbeta och forma håret precis som ditt naturliga hår. Men hur tar du hand om ditt hår för att bevara det fint och friskt för en längre livslängd?

Syntetiskt löshår

 • Tvätta inte håret mer än nödvändigt, detta sliter nämligen på håret. Vädra det istället under natten.
 • Ta alltid ur ditt löshår innan träning och innan du ska sova för att behålla hårets fina kvalitet.
 • Innan du tvättar håret – borsta försiktigt ut alla tovor.
 • Tvätta håret i ljummet vatten utan att använda dig av cirkulerande rörelser som kan trassla till håret.
 • Låt håret självtorka för minsta möjliga slitage.
 • Borsta slutligen igenom håret när det är torrt med en bredtandad kam eller svinborste.

Äkta löshår

 • För friskt hår – borsta igenom det varje dag, helst med en svinborste och när håret är torrt. Håll alltid emot vid fästet vid borstning för att undvika att du råkar rycka av någon av dina extensions.
 • Separera fästena innan hårtvätt för att undvika att de klumpar ihop sig och borsta igenom noga.
 • Tvätta håret i ljummet vatten och massera in schampot med nedåtriktade rörelser utan att gnugga.
 • Låt håret självtorka eller använd en fön med låg värme. Du bör aldrig sova med blött hår.
 • Du kan använda dig av värmeverktyg men använd alltid värmeskyddande produkter.
 • Sov med fläta för att undvika slitage när du sover.

Hur tar du hand om ditt löshår under semestern?

Sol, bad och poolhäng under resor kan verkligen slita på ditt hår och löshår eller förlängningar är därför heller inga undantag. Det bästa är egentligen att inte blöta håret alls, speciellt inte i klor – och saltvatten. Det är lättare sagt än gjort, så om du utsätter ditt löshår för klor – och saltvatten, skölj håret noga med sötvatten efter exponering och skäm bort håret med näringsrika leave-in produkter, då håret riskerar att bli trassligt.

Så vad väntar du på – gör som många andra kvinnor världen över redan gjort och få ett fylligare och längre hår med Pozehair!

Lämna en kommentar