Låna pengar till resa

Inlägget presenteras i samarbete med Hittasmslan.com

Att resa är ett stort intresse för många, men det är inte alltid som man har det rätta sparkapitalet för att kunna boka sin drömresa. Därför är det många som väljer att köpa resor på antingen avbetalning eller helt enkelt låna pengar till resa. Men vilka för- och nackdelar ger detta och vad ska man tänka på?

När kan man låna pengar till resa?

Det är allt fler lånebolag som erbjuder lite mindre lån till sina kunder. Här är det framförallt onlinebaserade aktörer som står i startskottet över populära bolag och valet av lån är stort. Men därför är det också viktigt att du gör dina egna efterforskningar och verkligen läser igenom olika avtal för att kunna skriva på ett mer förmånligt val.

Eftersom marknaden är så konkurrerande så pressas räntan och avtalen ner, för att gynna kunderna och vara ett intressant val. Men många bolag väljer då istället att addera dolda kostnader som kan göra avtalet dyrt och svårt att betala tillbaka. Så se upp för röda flaggor och var noga med att läsa igenom allt innan du tar lån.

För- och nackdelar att fundera på

Att låna pengar har såklart sina för- och nackdelar, även om det går till en rolig aktivitet. Det är därför viktigt att du aldrig lånar mer pengar än du har råd att betala tillbaka, eftersom detta då istället kan leda till ekonomiska nackdelar. Dessutom kommer det såklart inte vara lika roligt att resa om den bekostas på ett sätt som inte är hållbart för din ekonomi.

Fördelarna är dock att om du vet att du kommer få in pengar senare, så kan du spara pengar på resan om den bokas i god tid. Du slipper vänta tills lönen ramlar in på kontot och kan då ta del av erbjudanden och planera din drömresa bättre. I det långa loppet kan det alltså hjälpa dig att spara pengar, om du använder dig av ett bra avtal eller tar det på kredit.

Kredit eller lån – vilket är mer förmånligt?

En väldigt vanligt fråga är huruvida kredit eller ett faktiskt lån är det allra mest förmånliga valet för resan. Detta beror såklart på hur stora belopp du har tänkt låna och hur snabbt du behöver ha pengarna. En kreditkort är perfekt att använda under själva resan där den totala kostnaden sedan faktureras i en klumpsumma och gör betalning utomlands mer säker.

Så är du redo att boka in din drömsemester? Men en liten adderad reskassa kan du ta dig längre och upptäcka mer av destinationen!

Lämna en kommentar