Köttfria måndagar

Idag den tionde oktober 2011 så inför flygbolaget Malmö Aviation köttfri måndag på alla sina flygningar. Anledningen är att man sedan länge arbetar hårt med miljöfrågor och som en del av miljöarbetet inför man nu detta.

Från och med idag kommer alltså alla måndagsflygningar med Malmö Aviation att vara helt köttfria. Företaget vill öppna ögonen på sina resenärer och menar att man genom detta visar hur enkelt det kan vara att göra något åt miljöproblemen. Idag så kommer ca 3 % av de globala utsläppen av koldioxid från flygbranschen. Köttindustrins uppfödande av djur står för hela 18 % av de globala växthusgasutsläppen. Malmö Aviation vill dra sitt strå till stacken genom att på detta sätt göra en skillnad.

Ann-Sofi Hörlin, miljöchef på företaget säger så här; ” Det är inte vår avsikt att omvända våra kunder till renläriga veganer. Men då vi fortfarande vill bjuda på något gott ombord vill vi även få våra passagerare att reflektera och förhoppningsvis öppna smaksinnet på dem som tycker att vegetariskt är svårt, konstigt och smaklöst. Om vi samtidigt gör något bra för planeten kan det helt enkelt inte bli fel”. Genom projektet med Köttfri måndag så kommer köttförbrukningen att minska med över fem ton, det motsvarar årsförbrukningen av kött för hela 65 svenskar idag.

Lämna en kommentar