Köpenhamn

När det handlar om bra resmål, så finns det många som upptäckt att detta inte behöver innebära långa resor, utan numera är det allt fler som reser inom landet. Ja, det finns massor att upptäcka i Sverige. När du sedan ser till våra grannländer såsom Norge, Finland och Danmark, så kommer inte heller detta att vara någon längre resväg. Ett av de mycket populära resmålen som finns för svenskar i Norden är Köpenhamn i Danmark. Här reser du först och främst till det som kallas för Skandinaviens fjärran östern. Ja, så fel kan det bli. Köpenhamn ligger i väster, men att det är den stora porten till övriga Europa kan vi alla vara överens om.

När du reser till Köpenhamn så är det naturligtvis bra att vara förberedd. Detta är något som gäller för alla resor runt om i världen. Nedan kan du läsa vad som kan vara bra att tänka på inför en resa till Köpenhamn.

Boka Hotell – När du stannar flera dagar

När du ska stanna ett antal dagar i Danmark och Köpenhamn kan det vara bra att boka hotell. Detta gör du då med fördel innan du reser, vilket många gånger gör att du får ett bättre pris. Något annat som är positivt är att du kan planera närhet till det du vill se och uppleva, samt att du kan få den klass och standard som du är van vid på dina resor.

När du bokar boende på hotell i Köpenhamn kommer detta att vara ett oändligt utbud. Hur som helst brukar de flesta gå efter sin budget, och i det fallet finns det massor av olika prisklasser. Köpenhamn är staden som alltid har ett boende som passar allas olika reskassor.

Valutan – Så fixar du din reskassa

När vi ändå började tala om reskassa, så är det helt naturligt att spinna vidare på vilken valuta som används i Danmark. Här har de valt att ha kvar sina danska kronor, vilket gör att detta är den valuta du växlar till innan du åker eller direkt på plats.

På ganska många platser såsom Tivoli och Nyhavn med mera kommer även danskarna att acceptera betalning i både euro och svenska kronor. Med tanke på detta kan det då vara bra att ha lite av varje i sin reskassa. Gällande att betala med kort och uttag i automater, så kommer detta och fungera perfekt i Danmark och Köpenhamn. Även ett besök på banken brukar vara enkelt då de har både Nordea och Danske Bank.

Det du inte får missa

Det finns saker som kommer att göra stor skillnad på en vistelse i Köpenhamn. Det ena kommer att vara att du inte får missa ett besök på Tivoli, vilket är världen äldsta fortfarande verksamma nöjespark. Något annat som bara måste ses är Den Lille Havsfruen, som är ett klart landmärke i Köpenhamn och hela Danmark. Missar du att se och besöka dessa platser, så kommer det att bli svårt att övertala någon att du verkligen varit i Köpenhamn. Sedan får du samtidigt fantastiska selfies för ditt personliga fotoalbum på Facebook.

Lämna en kommentar