Kombinera nöje med jobb under din resa till Spanien

Spanien har länge varit ett mycket populärt resmål bland svenskar, och det av flera olika anledningar. En del åker till Spanien för att semestra, andra åker dit för att studera, och vissa åker dit för att jobba. Oavsett av vilken anledning just du planerar att åka till Spanien för kan vi nästan garantera dig om att det kan finnas något som passar dig där. Möjligheterna är många!

Spanien är också ett relativt stort land en mängd olika städer, somliga mer populära än andra. Detta stora utbud av resmål innebär att du kan välja efter det som passar dina behov och önskemål bäst. För dig som vill jobba i Spanien, men som samtidigt vill kunna kombinera nöje med jobb, kan Barcelona vara ett bra alternativ. Här har du ett bra blogginlägg om ämnet.

Barcelona – en trivsam stad för dig som vill jobba i Spanien

Just Barcelona har under senaste tiden blivit ett allt mer populärt val bland annat bland svenskar som vill ta sig till Spanien. Detta då Barcelona är en storstad som innebär enorma möjligheter när det kommer till fritidsaktiviteter, restauranger och sevärdheter, samtidigt som det finns gott om jobbmöjligheter och alternativ för de som vill studera.

Samtidigt är Barcelona en stad som ligger precis intill havet. Detta gör att det även kan vara ett passande resmål för den som gillar att spendera dagarna på stranden med sol och bad, eller för den som vill testa på olika vattenaktiviteter. Att arbeta i Barcelona innebär att allt detta finns tillgängligt till vardags – en perfekt kombination enligt många.

Att tänka på då du vill jobba i Barcelona, Spanien

Är du intresserad av att åka till Barcelona i Spanien för att börja jobba där? Då kan det vara bra att ha koll på hur man kan gå tillväga för att söka jobb, samt hur det är och vad det innebär att jobba i landet som svensk.

Du ges samma rättigheter som en spanjor

I och med att Spanien tillhör EU får du som svensk samma rättigheter som en spanjor. Det innebär att det sällan är särskilt mycket svårare att hitta ett passande jobb i Spanien än vad det är i Sverige.

Du behöver heller inte tänka på saker som att ansöka om visum, asyl eller liknande. Något du dock måste skaffa för att kunna söka jobb i Spanien är ett NIE-nummer – motsvarande ett ID-nummer för dig som utlänning – och ett sjukvårdskort för sjukförsäkring.

Arbetsmiljön är hårdare och mer strikt

När det kommer till arbetsmiljön i Spanien bör man dock vara medveten om att kulturen är lite annan än den vi är vana vid i Sverige, framförallt när det kommer till arbetsmiljön i storstäder som Barcelona.

Där är det ofta viktigt att klä sig rätt, vilket i många fall innebär att du ska ha en mer proper stil. I spanska städer som Barcelona, speciellt om det gäller arbete hos ett större eller mer välkänt företag, går de ofta även efter en viss hierarki likt hur det var förr i Sverige. Att visa respekt för de som är över dig i rang är alltså extra viktigt där, framförallt som ny på jobbet.

Så kan du hitta jobb i Spanien

Om du aldrig tidigare sökt jobb utomlands kan själva arbetssökandet kännas lite som en utmaning. Det behöver dock inte vara särskilt svårt, utan det gäller bara att du ska söka på rätt sätt och på rätt ställe. Våra bästa tips för dig som vill börja jobba i Spanien, oavsett om det gäller just Barcelona eller någon annan spansk stad, är följande:

·      Vänd dig till en rekryteringsbyrå som kan hjälpa dig att hitta passande jobbmöjligheter

·      Sök jobb på förhand via olika jobbsajter och sociala plattformar

·      Ta hjälp av dina nära och kära för att se över om de kan leda dig in på något

·      Kontakta olika arbetsgivare direkt för att ge ett bra första intryck, visa ditt intresse och höra dig för

Oavsett vad just du önskar arbeta med i Spanien finns det alla möjligheter att hitta lediga arbeten och positioner utan att du själv besöker en viss stad. Med rätt verktyg och hjälpmedel kan du söka dig fram online för att hitta något som passar. I Barcelona kan du som svensk hitta jobb inom allt från restaurang och café till hotell, kontor och finans.

Kombinera jobb med nöje – tips på saker att göra i Barcelona

Barcelona är enligt många en möjligheternas stad, och det inte bara för dem som vill söka jobb där. Utan Barcelona är framförallt en stad där det finns väldigt mycket att se och göra. I vissa fall kan Barcelona benämnas som Spaniens Milano då det finns ett stort intresse för mode, design och inredning.

Utöver det kan du i staden besöka mängder av kulturella och historiska sevärdheter, äta och dricka gott, bada och sola, besöka zoo och gå ut för att festa. I vår reseguide till Barcelona har vi delat med oss av våra bästa tips på saker att göra i staden. Oavsett av vilken anledning just du åker dit kan du utan tvekan kombinera jobb med nöje på många trivsamma sätt. 

Lämna en kommentar