Kanarieöarna – vackra vyer och varierat utbud av turistmål!

Kanarieöarna är av många ett favoritresmål, där öarna lockar med sin fina natur och mängder av olika turismområden. Ett perfekt resmål för dig som vill koppla av på stranden eller gillar att trosa omkring i pittoreska små samhällen.

I denna artikel listar vi några guldkorn som du inte får missa under ditt besök och ger dig även lite spännande information om några av ögruppens mer populära öar.

Kanarieöarna

Vart ligger Kanarieöarna?

Kanarieöarna är ett samlingsnamn för de sju större och sex mindre öar som tillhör denna ögrupp, varav de mer kända är La Palma, Teneriffa och Gran Canaria. Kanarieöarna tillhör politiskt sätt till Europa och ligger cirka 1500 kilometer från Madrid. Men geografiskt tillhör faktiskt ögruppen Afrika.

Varje ö erbjuder en varierad och intressant terräng och framförallt de större turistöarna har anpassats för att vara gemytligt lockande för turister från världens alla hörn. Detta gör att de vackra sandstränderna blandas med inbjudande cocktailbarer och små butiksgator.

La Palma – För dig som älskar naturen!

När många tänker på Kanarieöarna, är La Palma kanske inte den första ö som kommer på tal. Denna spanskägda ö omges av kristallklart vatten, men har trots detta inte särskilt många sandstränder. La Palma är istället ett mycket uppskattat resmål för de som gillar natur och vandring.

Med mängder av lockande vandringsleder kan du upptäcka ön till fots och njuta av en stjärnfylld himmel som ofta är helt molnfri. La Palma är skyddad av Unesco, på grund av sina stjärnklara kvällar. Om du vill lära dig mer om naturen och rymden, bör du under vistelsen även besöka observatoriet Roque de los Muchachos.

Gran Canaria – Behagligt klimat!

Hur kommer det sig att allt mer svenskar väljer att resa till Gran Canaria, år efter år? Detta beror framförallt på att Gran Canaria har en väldigt varierande terräng, där man kan kombinera shopping med stillsamma dagar på någon av öns vackra sandstränder. Dessutom har ön ett väldigt uppskattat nattliv, som gör att många unga drar sig till Gran Canaria och även väljer att säsongsjobba här.

Men någonting som också ger ön en extra fördel är dess klimat. Oavsett tid på året är temperaturen på ön behaglig, vilket även gör att ön lockar ett väldigt blandat utbud av turister.

Teneriffa – Varierat utbud av turistområden!

En resa till ön Teneriffa passar både dig som uppskattar en mer stillsam vistelse, där den norra staden Puerto de la Cruz är ett särskilt uppskattat resmål. Denna mysiga lilla stad erbjuder en avkopplande semester, där du kan njuta av både bad och god mat på någon av stadens alla tillhåll.

Men Teneriffa är även ett perfekt resmål för dig som gillar spänning, dans eller för dig som reser med barn. Det varierade utbudet av turistområden, har gjort Teneriffa till ett av Kanarieöarnas allra populäraste resmål.

Santa Cruz är det ultimata resmålet för dig som vill kombinera samtliga punkter. Öns huvudstad har ett väldigt bra shoppingutbud, men erbjuder även sol och bad för den som lockas av detta.

Lanzarote – Mycket vacker arkitektur!

Den fjärde största ön Lanzarote, är ett mycket populärt resmål tack vare sin mycket vackra arkitektur och välplanerade struktur. Mysiga små hus omges av vackra vyer och detta gör helt klart denna ö till Kanarieöarnas mest stilfulla resmål.

Många som reser till Lanzarote är idrottare. Ön lockar med sina cykelvänliga etapper och har även ett stort utbud av golfbanor, samtidigt som öns omkringliggande vatten är uppskattat för djuphavsfiske.

Vi hoppas att du med denna artikel har fått lite inspiration och kanske även kunnat lägga till några platser på din att-göra-lista, för en komplett upplevelse!

Lämna en kommentar