Julmarknad i Tyskland – gemytligt och fantastisk julstämning!

Julmarknad i Tyskland

Julmarknad i Tyskland – Finns det någonting som ger en bättre julstämning än att besöka en julmarknad? Julmusik från de små stånden som säljer kläder och godis och glögglukten som omger hela marknaden.

I Sverige finns det mängder av mysiga mindre julmarknader att besöka, men vill du sväva ut lite ytterligare kan du även ta tåget ner till Tyskland. Just tyska julmarknader är ett populärt resmål för många besökare från hela Europa. Men vilken julmarknad i Tyskland bör man då besöka?

När kan man besöka en julmarknad?

Julmarknader börjar att dyka upp redan i november på många platser. Detta för att folk ska kunna planera sina inköp och för att man ska kunna bygga upp julstämningen i ett tidigt skede.

Men även om man inte planerar att faktiskt köpa julklappar på marknaden är det fortfarande värt att besöka dem. Att strosa omkring på en marknad är både mysigt och underhållande, där du även kan inhandla olika typer av mat och konfektyr. För många är det just stämningen som man vill åt, snarare än möjligheten att köpa samtliga presenter på ett och samma ställe.

Populära julmarknader i Tyskland

Det finns flera olika större julmarknader i Tyskland som lockar många besökare. Men ingenting slår de som anordnas i Berlin, Frankfurt och Dortmund. Du kan enkelt ta dig hit med flyg, buss, tåg eller bil vilket gör dem värt ett besök.

Dortmund

Dortmund anordnar varje år Tysklands största julmarknad och enligt många mätningar har de också världens största julgran. En trevligare stämning än den på Dortmunds julmarknad är svår att slå. Marknaden erbjuder runt 300 stånd där du kan välja och vraka mellan mängder av olika delikatesser, leksaker och hantverk.

Marknaden är väldigt storslagen och lämpar sig utmärkt för att ta fina bilder som kan pryda årets julkort till vänner och släktingar. Dortmund är också en väldigt trevlig stad i övrigt och efter besöket på julmarknaden har ni så mycket mer att upptäcka, vilket gör Dortmund till ett bra resmål oavsett resesällskap.

Frankfurt

I Frankfurt kan du besöka Tyskland äldsta julmarknad som erbjuder ett varierat utbud av marknadsstånd och en härlig atmosfär som du inte får gå måste om. Denna julmarknad invigdes så tidigt som år 1393 och har därför en väldigt anrik historia. Under marknaden kan du njuta av fin livemusik från Nikolaikyrkans balkonger. Har du vägarna förbi Frankfurt under december månad är denna marknad ett måste att besöka.

Berlin

Berlin är en fantastisk stad att besöka, oavsett om du lockas dit av dess fina julmarknader eller av annan anledning. Dessutom kan du besöka flera olika marknader under din vistelse. Med över 60 olika att välja mellan, kommer du aldrig att bli uttråkad. Däremellan kan du njuta av storstadsshopping och om du blir lite väl övergödd på julmat, så finns det mängder av prisbelönta restauranger att besöka.

Varför reser så många till Tyskland på julmarknad?

Tyskland ligger väldigt centralt i Europa och mängder med lågprisflyg och en vältrafikerad tåglinje gör att du kan resa till Tyskland väldigt förmånligt. Dessutom är Tysklands julmarknader några av de mest storslagna och erbjuder fantastisk mat och marknadsstånd som säljer hantverk och konst i ett varierat utbud.

Så om du redan har besökt de flesta skandinaviska julmarknaderna och letar efter en större marknad med mer att kolla på, så rekommenderar vi att du kikar på vår lista över de bästa julmarknaderna i Tyskland, boka dina biljetter och sedan kan du börja att räkna ner till lukten av brända mandlar och glögg som ligger för kokning. För ingenting kommer att få julkänslan att sakta komma krypande i kroppen, som ett besök på en fin julmarknad!

Lämna en kommentar