Hur ofta ska man tvätta bilen?

Inlägget görs i samarbete med Waxy

Hur ofta ska man tvätta bilen?

Underhåll av bilen är en syssla som många kanske inte prioriterar särskilt mycket, men hur mycket roligare är det inte att åka till jobbet eller på semester i en bil som är ren och fräsch? Hur ofta du vill tvätta bilen är såklart helt upp till dig, men det finns flera saker som du kan göra för att det ska kunna gå längre tid mellan gångerna och du därmed ska kunna spara både pengar och tid.

Framförallt om du väljer att använda en biltvätt och tvätta bilen hos Waxy eller Statoil, så kommer detta vara en extra utgift som du måste ta i beaktning när du köper bil. Men hur ofta ska man tvätta bilen och framförallt vad ska man tänka på för att göra processen smidigare?

Vad ska man tänka på vid biltvätt?

När du tvättar bilen är det några saker som du bör ta särskilt i beaktning för att göra processen smidigare. Detta är att välja rätt dag att tvätta bilen på och även fundera på om du vill tvätta bilen själv eller använda en biltvätt som kan göra jobbet åt dig. Båda har sina för- och nackdelar, vilket vi ska kika lite mer på här.

Biltvätt

Väljer man att tvätta bilen på en biltvätt så får man helt klart fördelen av att inte behöva göra jobbet själv. Detta sparar tid och du behöver heller inte oroa dig för att använda fel produkter eller att din bil står i solljus och lacken på bilen kan skadas.

Nackdelen är kostnaden, och framförallt under hösten eller vintern kommer bilen att behöva tvättas mer regelbundet, vilket kan bli ganska kostsamt. Jämför därför priset hos lite olika biltvättar och välj en som passar dig allra bäst. I alla fall behöver du heller inte välja en fulltvätt och kan då spara in en slant på att välja ett mer prisvänligt val.

Tvätta bilen själv

Om du istället vill kunna ha friheten att tvätta bilen närhelst du önskar så får du framförallt fördelen att du kan planera din tid bättre, men också tvätta bilen när vädret är allra mest förmånligt. Du kan undvika att tvätta bilen när vädret förespråkar att det ska bli regn, så att du kan undvika i största möjliga mån att behöva tvätta bilen igen inom en kort tid.

Nackdelen är att det krävs mer kunskap för att tvätta bilen på egen hand, kanske mer än du tror. Om du använder fel produkter, borstar eller svampar och även tvättar bilen i direkt solljus så kan detta påverka lacken på bilen.

Så genom att planera när du ska tvätta bilen och även säkerställa att du använder rätt produkter kan din bil hålla sig fräsch och ren längre!

Lämna en kommentar