Hur Internet har förändrat vårt resande

Den 29 oktober 1969 överfördes det första elektroniska meddelandet från en dator till en annan i Kalifornien – bara några månader efter Neil Armstrongs vandring på månen. Två årtionden senare och år 1989 så blev World Wide Web möjlig med utvecklingen av protokollen HTML och HTTP. Den 6 augusti 1991 tillkännagavs World Wide Web/ Internet-projektet formellt och blev kort därefter tillgängligt för allmänheten. Sedan dess har internet vuxit både i storlek och antal användare. Något som inneburit att folk, platser, tjänster och allt däremellan numera bara är ett par knapptryck bort.

Internet har öppnat upp dörrar för en rad olika sysslor och aktiviteter som idag görs online. Sysslor som sträcker sig från spel på ett casino utan svensk licens, shopping av alla möjliga varor till att boka ett helt resepaket med boende och flyg – allt detta och mycket mer är möjligt idag tack vare just internet.

Boka ett flyg

För trettiofem år sedan var det ingen lätt uppgift att leta efter ett flyg eller att boka en biljett till flyget.

Utan resebyråer online, incheckning online eller prisjämförelser var det en omständlig process att boka en flygresa. En process som även involverade flera slitsamt handskrivna dokument. Dessutom, om något av dessa papper försvann eller skadades, var man tvungen att betala en extra avgift för att dokumentet skulle återställas.

Förr i tiden var det också mycket mindre konkurrens mellan flygbolagen, vilket innebar att de etablerade varumärkena var mycket kraftfulla och priserna var höga, främst på grund av just bristen på konkurrens.

Kunder behövde också anstränga sig mer för att hitta de billigaste biljettpriserna, dels genom att behöva kontakta flygbolagen direkt via telefon, dels genom att behöva besöka flera olika resebyråer i rad. Även om medarbetarna på dåtidens resebyråer var en användbar informationskälla, hade de anställda helt enkelt inte alls samma tillgängliga information som en ressugen individ idag enkelt kan nå via nätet.

Reseinformation & Pengar

Reseinformation och uppdateringar var knappa före internet.

När man försökte ta reda på eller inspireras till idéer om vart man skulle åka, var det mycket tidskrävande och svårt att hitta specifik information om olika resmål. Ofta behövde resenären söka info via olika reseböcker, tidskrifter, kataloger eller konsultera resebyråer direkt – och informationen var fortfarande väldigt begränsad om man jämför med den info som man idag snabbt kan få på webben.

När resenärer väl anlände till sin destination var det ännu en utmaning att hitta till hotellet, en specifik plats eller en restaurang. Utan några tillgängliga funktioner så som dagens Google Maps , var dåtidens resenärer tvungna att ha den fullständiga adressen till platsen de ville besöka eller helt enkelt använda sig av en karta.

En karta som de oftast behövde beställa i förväg från sin resebyrå eller en resespecialist. Översättningsböcker var också ett måste för dem som reste till främmande länder.

Resenärer innan internet var också tvungna att växla valuta till kontanter via fysiska ombud. Något som kunde vara riskabelt och inte heller det mest bekväma alternativet.

Att jämföra priser mellan exempelvis olika butiker var också svårt eftersom dåtidens resenärer var tvungna att gå från butik till butik för att ta reda på vart det bästa priset fanns.

Bokning av hotell och boende

När det gällde att hitta ett lämpligt hotell eller boende skedde de flesta bokningar via researrangörer eller resebyråer. För att boka det på egen hand så var resenärerna ofta tvingade att söka efter hotellet de ville ha genom en guidebok. Eller genom att ringa ett dyrt internationellt samtal för att på så vis göra bokningen och följa upp det hela med ett brev eller faxmeddelande, vilket var en lyxteknik då och inte fanns i de allra flestas hem.

Det fanns inte heller något sätt att ta reda på vad andra tyckte om ett specifikt hotell eftersom det inte fanns några recensioner tillgängliga så som det gör på webben idag.

De enda tillgängliga marknadsföringsbroschyrerna trycktes nästan alltid på billigt papper och kritiserades ofta för vilseledande beskrivningar och selektiv fotografering. Detta gjorde det svårt för resenärer att hitta det perfekta boendet för sin resa och sin semester.

Lämna en kommentar