Hemestra i sommar

Sverige är ett land med rik natur, många olika vandringsleder och cykelleder och som dessutom finns den unika allemansrätten. Det finns också flera större städer som erbjuder mycket nöjesliv och sightseeing.

2020 blir året för lokal semester. Det finns flera namn på det, nämligen hemester, som syftar på att man semestrar hemma, svemester, som syftar på att semestra inom Sverige och staycation, som är en variant av det engelska ordet vaccation, där man syftar på att stanna i sin hemstad under semestern.

Malmö

I Malmö, som är Sveriges tredje största stad, finns bland annat ett Prison Break Escape spel. Escape rooms har blivit mycket populärt på sistone och det innebär att man tillsammans med sina lagkamrater blir inlåsta i ett rum och får diverse ledtrådar för att sedan försöka fly därifrån. Malmö är även känt för sitt enorma utbud av falafel och för att vara Sveriges mest veganvänliga stad.

Stockholm

I Stockholm, vår vackra huvudstad, finns det många museum. Där finns Fotografiska Stockholm, Medelhavsmuseet och Naturhistoriska riksmuseet för att nämna några.

För den som gillar att shoppa och fynda på vintage – och second handbutiker är Stockholm ett givet val. Här finns mängder med butiker av det slaget. Södermalm är stadsdelen som har det absolut största utbudet, men även andra stadsdelar som Östermalm och Vasastan har sina pärlor.

Vanligtvis brukar man kunna besöka Stockholms casino, men de har för tillfället stängt. Däremot går det bra att spela hemifrån, så klicka här för att läsa mer om det.

Friluftsliv

Om man föredrar landet och naturen framför citylivet kanske friluftsliv kan vara något att prova på. Friluftsliv går att utöva på många olika sätt och i varierande svårighetsgrader. En barnfamilj som inte har någon erfarenhet av att leva friluftsliv kan till exempel börja med att tälta i trädgården, eller kanske i någon väns trädgård om man inte har en egen. Då kan man prova på och se hur det känns att sova i tält och att laga frukost på ett spritkök. Man har då de bekvämligheter som rinnande vatten och toalett innebär inom räckhåll. Visar det sig att det är något man gillar kan man börja göra längre utflykter.

För den som vill ge sig iväg längre och vara ute i flera dagar finns det otaliga vandringsleder och cykelleder att välja mellan. Du kan välja mellan olika långa leder och olika slags terränger. Inför en flerdagarstur är det viktigt att vara förberedd. Man ska ha ordentliga skor som man har gått in, bekväma kläder, ha övat på att promenera långt med en tung ryggsäck på ryggen och vara väl förberedd på att hastiga väderomslag, skoskav och andra jobbiga saker är vanligt förekommande.

Lämna en kommentar