Godis är så gott

Godis är definitivt en av de bästa sakerna i livet! Det är så sött och gott, och det finns inget bättre än ett sockerrus för att ta sig igenom dagen. Vi svenskar älskar alla typer av godis, från choklad till gummibitar och hårt godis. Och vi älskar särskilt godis som är gjort med riktig fruktjuice – det är bara så mycket godare!

Godis på jobbet med företagslogga

Ett bra sätt att hålla dina anställda på ett gott humör och glada på jobbet är att ge dem godis. Det kan verka barnsligt, men det är definitivt en riktigt bra hjälp att hålla god stämning. Det bästa med godis är att det även går att använda som ett marknadsföringsverktyg! Ni kan faktiskt beställa hem massvis med olika typer av godis och få er logga tryckt på förpackningen. Och om det är juletid så är ju julgodis med tryck en självklar detalj till alla jul glada människor. Ställ fram en festlig säck med företagets logga på bordet i kontoret dagarna innan jul, och du ska se vad dina kollegor kommer uppskatta dig.

När du har godis med ert företags logga kommer kunderna också att komma ihåg ert företag bättre, för hjärnan associerar alltid en sak med en annan. Till exempel ett positivt intryck som en godis gör att personen kommer associera ert företag med något positivt. Om ni är på en mässa eller ett annat event är det även alltid uppskattat med en godisskål på ert bord. Potentiella kunder och gäster lockas av godiset och stannar för vad ni kan erbjuda dem.

Förutom godis kan ni även få drycker med tryck. Till exempel bubbelvatten, läsk eller energidryck. Beroende på ens målgrupp kan detta vara ett bättre alternativ än godis, även om de flesta uppskattar godis såklart. 

Fikakulturen i Sverige

Fika är en stor del av den svenska kulturen och de flesta svenskar tar minst en fikapaus under dagen. I Sverige är Fika en social sedvänja. Uttrycket syftar på en kaffe-, te- eller annan dryckespaus som vanligtvis åtföljs av ”fikabröd”, som ofta serveras som söta bakverk. I den svenska fikakulturen är kanelbullar, sockerkakor och olika typer av kex populära.

Det finns som sagt många olika typer av fika och några av de mest populära är t.ex:

-Chokladbollar.

Detta är chokladbollar som rullas i havre och är en riktig godbit!

-Kanelbullar.

Kanelbullar är ett måste att prova när man kommer till Sverige. Hembakade kanelbullar doftar allra bäst.

-Lussekatter.

Dessa saffransbullar äts traditionellt kring jul i sällskap av godis. Men du kan hitta dem året runt också. Det är många som beställer julgodis till företag inför julen.

-Semla.

Det här är en kardemummabulle fylld med mandelmassa och vispad grädde, och den är helt underbart god.

Så när du är i Sverige se till att prova några av dessa läckra svenska sötsaker! Du kommer inte att ångra dig. Om du letar efter gott godis är rekommendationen att du besöker några av de fantastiska godisbutiker som finns där ute överallt i landet. Du kommer att kunna hitta alla sorters läckra godis bitar som kommer att tillfredsställa ditt sötsug. Kom ihåg att när du väl börjar äta godis kommer du inte att kunna sluta!

Lämna en kommentar