Från Malmö Airport till världens hotell

Många svenska resenärer väljer Stockholm Arlanda som utgångspunkt för sin chartersemester eller långresa. Oavsett hur långt från huvudstaden de bor i landet. Sveriges största flygplats har dock drabbats av en hel del problem på sistone, och det kan finnas all anledning att se sig om efter andra alternativ.

Om du bor i södra Sverige är den skånska flygplatsen Malmö Airport ett mycket bra alternativ när du ska boka din resa. Många charterbolag flyger till spännande destinationer från Malmö. Och självklart ska du inte glömma hur nära du kommer den stora internationella flygplatsen Kastrup utanför Köpenhamn, från ett av de hotell Malmö med omnejd erbjuder.

Hotell i Malmö ger tillgång till Kastrup och Malmö Airport

En sista hotellnatt i Skåne kan vara precis rätt uppladdning inför den stundande resan. Från Malmö city till Kastrup tar du dig på inte mer än 21 minuter med tåget, och därifrån når du i princip all världens destinationer. Men om du av någon anledning vill flyga ut från en svensk flygplats, finns ingen anledning att sörja. Ett flertal flygbolag erbjuder resor direkt till intressanta platser från Malmö Airport.

Flygbolag som flyger från Malmö Airport

 • Wizz Air
 • Tuifly Nordic
 • Trade Air
 • Sunclass Airlines
 • SAS
 • Ryanair
 • BRA (f.d. Malmö Aviation)
 • AIS airlines

Flyg och hotell i ett – charter från Malmö Airport

Vilka charterbolag som erbjuder utresor från Malmö Airport varierar över tid. Du bör konsultera Malmö Airports hemsida för ett uppdaterat utbud under tidsperioden för din resa, eller webbplatsen för ditt valda charterbolag. Här följer ett utbud från de charterbolag som vanligtvis erbjuder paket med charter och hotell från Malmö Airport:

 • Ving
 • TUI
 • Apollo

Malmö Airport – en glad 50-åring

Under 2022 har det dessutom funnits all anledning att fira den skånska flygplatsen, eftersom Malmö Airport under året fyllde hela 50 år. Flygplatsen har under sin verksamhetstid visat sig vara en viktig faktor i livkraftigheten och samhällsutvecklingen i Sveriges sydligaste delar. Hela 60 miljoner människor har nyttjat Malmö Airport genom åren, för både nöjesresor och arbetsresor.

Men självklart kan inte flygplatsen överleva i 50 år till, om inte resenärerna fortsätter att strömma till den jämförelsevis enkla och smidiga incheckningsdisken. Detta är något som Swedavia, som driver Malmö Airport, självklart är medvetna om. Malmös geografiska position torde dock underlätta det arbetet, särskilt när det gäller konkurrensen med Stockholms Arlanda.

Om du till exempel har resan Malmö–Zagreb i åtanke, har du ingen som helst anledning att ta dig upp till Arlanda för avfärd. Flyger du direkt från Malmö Airport är du framme vid ditt hotell i Zagreb innan SJ:s tåg ens tagit dig halvvägs upp mot Stockholm. En så kallad no-brainer, som det brukar kallas. Ett självklart val.

Heter det Sturup eller Kastrup eller Skurup?

När det gäller resmål och geografiska destinationer gäller det ofta att hålla tungan rätt i mun. Inte minst när det gäller att ta sig från sitt hotell i Malmö City till rätt plats för take-off till drömsemestern. Tre sydsvenska platser brukar dock ofta röra till det för resenärer: Skurup, Sturup och Kastrup. Två är flygplatser, en är en liten by. Vet du vilket som är vilket?

 • Skurup är en liten by på den skånska landsbygden, där de främsta förbindelserna sker med Skånes lokaltrafik. Således är det inte dit du ska åka med taxin från hotellet.
 • Sturup var fram till 2007 namnet på Malmö Airport. Även om Malmös närmsta flygplats officiellt sett inte heter så längre, används namnet mycket frekvent av lokalbefolkningen.
 • Kastrup är Köpenhamns flygplats, och även Danmarks största flygplats. Internationellt känd som Copenhagen Airport, men namnet Kastrup är fortfarande ett officiellt namn inrikes i Danmark.

*Bild av Nikolay Shulga: https://www.pexels.com/sv-se/foto/stad-vatten-byggnad-skyskrapor-7019069/

Lämna en kommentar