Fira nyår i en skidort – De 6 bästa resmålen för skidåkning och festande!

Att fira in det nya året i skidbacken är en upplevelse alla borde ta del av någon gång i livet. Att kombinera festande och skidåkning är en tradition för många sedan långt tillbaka, och att fira nyår på skidort har blivit ett mer populärt val de senaste åren.

Om du och dina vänner är på humör för att fira in 2023 med snötäckta berg, fart i backarna, livliga nätter och vackra utsikter så har vi de bästa platserna för er. Vi listar de 6 bästa resmålen för skidåkning och festande!

6 grymma resmål

1. Val d’lsere, Frankrike

Frankrike är känt för sina prestige skidorter där du kan njuta av en mer lyxig upplevelse. På Val d‘lsere har du en balanserad blandning av ett livligt nattliv och en mer lugn restaurang fylld semester upplevelse.

I Val d’lsere sticker nattklubben Cocoricos ut som ett toppval för att dansa ihop med andra skidåkare, och vill ni festa in sent på kvällen så kan ni även svänga förbi Dicks Tea Bar.

2. Cervinia, Italien

Cervinia ligger på den italienska sidan av Matterhorn. Platsen är känd för den spektakulära utsikten och erbjuder 150 kilometer i backar, ett perfekt val för er som tar er skidåkning seriöst och vill engagera er i sporten så mycket som möjligt under er nyårssemester.

I Cervina får du en lite mer avslappnad upplevelse när det kommer till nattlivet. Det är mindre nattklubbar och istället mer barer med livemusik och en “laid back” atmosfär. Ett perfekt tips för en sådan kväll är att besöka Principe Della Neve som har en mysig Copa Pan bar.

3. Åre, Sverige

Vill ni hålla er mer lokalt så är Åre i Sverige ett perfekt val. Åre är en av Sveriges största och mest populära orter för er som är sugna på ordentligt skidåkande! Du kan nå Åre via både flyg och tåg, men trots att det är så nära så kan rätt resväska göra resandet lättare.

Orten har fantastiska backar, en mysig atmosfär och ett livligt nattliv. I Åre kan du dessutom hitta flertal barer, klubbar och restauranger. En perfekt variation av olika aktiviteter som inkluderar både skidåkning och snöskoter.

4. St. Anton, Österrike

St. Anton är ett bra val för er som är sugna på att festa till på riktigt. St. Anton har en livlig festmiljö med ett stort utbud av DJ:s och klubbar, där flera kompisgäng samlas för att dra in det nya året. Atmosfären är därför extremt livlig och pulserande, med möjlighet för festande långt in i natten på ställen som Mooserwirt och Krazy Kanguruh.

Självklart så är St. Anton även en plats för snöaktiviteter med möjlighet för både snowboarding och skidåkning med smala, branta och långa backar som ger en riktig utmaning.

5. Bansko, Bulgarien

Bansko i Bulgarien har blivit allt mer populärt de senaste åren på grund av sina låga priser, stor variation av backar och såklart även nattlivet. Bansko har en härlig feststämning och är en av de största skidorterna i hela Bulgarien.

Orten är utrustad med moderna liftsystem och har en höjd på 2500 meter. Detta bidrar till snö med hög kvalitet! Bulgarien är ett mer prisvänligt alternativ till Alperna, och ger er möjligheten att lyxa till er resa lite extra till en mycket mindre del av priset.  

6. Laax, Schweiz

Laax är en samlingsplats för många av Europas professionella snowboard och skidåkare. Laax har några av de mest berömda snöparkerna i hela världen och anländer du vid rätt tid under säsongen så kan hinna med en av deras slopestyle-tävlingar.

Laax är ett utmärkt val för att dra in det nya året. Orten har en härlig stämning på alla de olika klubbar och barerna som erbjuds. Ni kan därför ta del av världsberömda backar under dagen för att sedan ta en välförtjänt drink på kvällen och fortsätta festen tills det att solen börjar resa sig över bergstopparna.

Lämna en kommentar