Finansiera drömresan

Finansiera drömresan

Att sitta tillbakalutad i en solstol på en kritvit strand på Maldiverna, susa nedför skidbacken i Val d’Isère eller imponeras av sevärdheterna i Venedig – alla människor har sin egen definition av en drömresa och möjligheterna är många. De flesta har ett drömresemål som de gärna vill besöka någon gång i livet och ofta är det en alldeles speciell grund till det. Vissa reser för att slappna av och njuta av fantastiska omgivningar och häpnadsväckande natur. Några är äventyrslystna och reser för att uppleva något storslaget eller bocka av en punkt på sin bucket list. Andra reser för att ta del av en annan kultur och världskända sevärdheter. Att finansiera sin drömresa kan dock vara en utmaning och det är inte säkert att man kan boka den bara sådär lite spontant. Men det finns några tips och trix när det kommer till att finansiera sin drömresa. Det kan vara allt ifrån en regelrätt uppbesparing till ett sms lån utan uc. Här nedan kommer några förslag på hur man kan gå till väga för att finansiera drömresemålet.

Gör en budget.

Något av det första man bör göra är att försöka skapa sig en överblick över alla kostnader förbundet med resan. En bra början är att räkna ut vad de fasta kostnader såsom transportsätt och boende blir. Priserna varierar betydligt beroende på om man flyger eller tar tåget, samt om man vill bo på ett- eller femstjärnigt hotell. Därefter tillkommer även kostnader för reseaktiviteter och mat i större eller mindre omfång. Är det en speciell aktivitet man redan nu vet att man vill göra kan man med fördel räkna med den. Annars kan man även ta ett mer generellt belopp som kommer användas för att täcka aktivitetskostnader på plats. Med en budget får man en bra bas att ta utgångspunkt i, även om utgifterna reellt kanske avviker lite från planen.

Ha en uppbesparing.

Att starta en uppbesparing till en resa är alltid en bra idé och det gör de flesta. Baserat på sin budget kan man välja att spara över längre tid, genom t.ex. att lägga undan mindre belopp varje månad. Men även om man bokar resan mer tätt inpå resedatumet kan man nästan alltid försöka göra i alla fall en liten uppbesparing, utifrån förutsättningarna. Att spara pengar till en resa är ofta motiverande och det blir dessutom en form för nedräkning till avgången.

Online finansiering.

Trots att man gör en budget och försöker bygga en uppbesparing så är det inte säkert att de två överensstämmer. Kanske är budgeten lite över privatekonomins kapacitet, eller så nådde man inte så långt med uppbesparingen som man hade hoppats på. Saker händer och kanske var det så att perioden upp till resan bjöd på några oförutsägbara utgifter. Man kan inte själv bestämma när bilen slutar rulla eller en vattenläcka knackar på. I dessa situationer kan man eventuellt välja att ansöka om online finansiering för att få en hjälpande hand.

Det finns olika typer lån med olika ändamål och olika lånebelopp. Det handlar om att ta reda på vilket alternativ som passar bäst till den enskilda situationen. Man kan bland annat ansöka om ett snabblån utan uc om man är ute efter ett mindre lånebelopp, typiskt mellan 500 – 10 000 kr, med snabb utbetalning. Privatlånen har större summor helt upp omkring 500 000 kr, och här är det nog mest de lägre alternativen som kan komma på tal. Det viktigaste är att man försöker tillpassa lånet utefter behovet och låter bli att ansöka om mer än vad man rent faktiskt behöver. För oavsett vilken sorts lån man väljer så ska man alltid sköta återbetalningen på lånet.

Jämför lån, precis som att du jämför resealternativ.

På jakten efter drömresan är det flertalet som använder sig av online jämförelsetjänster för resor. Därmed kan man snabbt och enkelt utforska möjligheterna och skapa sig en överblick. Att jämföra priser är ett tacksamt sätt att kunna spara några extra slantar. Jämförande är något man bör applicera även när det kommer till online finansiering. Hos Moneezy kan man snabbt och smidigt sondera lånemarknaden och jämföra sina lånemöjligheter. Utifrån angivet lånebelopp och lånetid blir man presenterad för en lista med trovärdiga kreditgivare med schyssta erbjudanden. Det finns alltså olika vägar att gå gällande finansiering av drömresan. Ofta kanske en kombination av ovanstående tips är det bästa tillvägagångssättet för att lyckas. För oavsett vad ens egen definition av drömresemålet är så är det minst sagt värt att spendera pengar på för att få uppleva.

Lämna en kommentar