De populäraste hotellen i Wellington

Trots att Wellington är huvudstaden i Nya Zeeland är det inte landets största stad där istället Auckland toppar listan. Staden är belägen intill Cooksundet vilket ligger på den södra kusten på Nordön och ger staden en magisk utsikt. År 1840 grundades staden och utsågs till landets huvudstad 25 år senare, år 1865. Wellington är hem för cirka 385 000 invånare och besöks årligen av turister från hela världen.

Boenden centralt i Wellington

Hotellet Rydges Wellington ligger mitt i den pulserande huvudstaden. Härifrån har man närhet till både restauranger, barer och butiker. Flera av rummen har dessutom en fantastisk utsikt över hamnen vilket du kan njuta av genom rummets panoramafönster. Hotellet är barnvänligt och erbjuder Kidz Club med olika aktiviteter för blandade åldrar. Därtill finns det gym och swimmingpool att tillgå. Alla rum har pentry, tv och gratis Wi-Fi. Här kan man boka allt från ett vanligt dubbelrum till större sviter som har ytterligare faciliteter så som tvättmaskin. På hotellet finns restaurangen Portlander Bar & Grill som är en populär och prisbelönt restaurang.

Bo bekvämt i moderna och fräscha rum på Travelodge Hotel Wellington. Från hotellet har man närhet till flertalet sevärdheter så som Wellington Zoo, botaniska trädgården och det populära muséet Te Papa Tongarewa. Här bor både privatpersoner och affärsmänniskor bekvämt och har alla nödvändiga faciliteter. Hotellet rymmer även ett gym och en restaurang som dagligen serverar en härlig frukostbuffé. Välj mellan flera olika typer av rum, en del med hamnutsikt, och njut av din vistelse.

James Cook Hotel Grand Chancellor är ett riktigt lyxigt och modernt hotell som erbjuder rum i en stilren design. Här kan man lyxa till det med sviter och havsutsikt och välja rum som ligger högt upp i byggnaden för en ännu bättre utsikt. Hotellet är beläget mitt i centrum med promenadavstånd från hamnen. Alla rum har moderna faciliteter så som Wi-Fi och TV. Boendet inkluderar även inträde till fitnesscentret Les Mills. Middagen kan intas med en oslagbar utsikt från sjuttonde våningen vilket är särskilt uppskattat för romantiska middagar. Parkering finns även i anslutning till hotellet.

Wellington är en perfekt utgångspunkt för din semester i Nya Zeeland då det därifrån är nära att ta sig till flera sevärda platser. Miljön runt Wellington är sagolik och utgör inspelningsplats för flertalet populära filmer, till exempel Sagan om Ringen. Passa även på att ta del av stadens kultur genom att besöka någon av dess museer och barer.

Lämna en kommentar