De 5 viktigaste sakerna att se i Göteborg

De 5 viktigaste sakerna att se i Göteborg

Göteborg, en av Sveriges största städer, är en otroligt spännande stad med mycket att erbjuda. Staden är belägen på Sveriges sydvästra kust och har därför nära till både vatten och skog. Trots det kan man fortfarande få en mysig city-känsla när man vandrar genom Göteborgs ringlande gator.

Här har vi samlat de 5 viktigaste sakerna att se i Göteborg!

1. Upptäck Göteborg från vattnet

Göteborgs stad är full av kanaler, och påminner faktiskt nästan om Amsterdam. Hyr en kajak för dagen, en paddleboard eller åk en av de många sightseeing-båtarna och upptäck Göteborgs fina byggnader och arkitektur.

Från kanalerna kan man i princip se det bästa Göteborg har att erbjuda från en spännande vinkel, och då kanske du även får en överblick över staden som hjälper dig ta reda på vad som intresserar dig lite extra. Fortsätt sedan på det spåret efter att båtturen är över.

2. Besök den botaniska trädgården

Göteborgs botaniska trädgård täcker 175 hektar av stadens hjärta, där du bland annat hittar ett naturreservat och ett arboretum.

Runt 4000 växter lever i växthus som lockas av entusiastiska turister under hela året. Det är möjligt att besöka den botaniska trädgården året om, men kanske är den ändå vackrast på våren och sommaren, när den blommor som mest.

Ta en promenad genom denna stora och vackra trädgård, så kommer du  säkert känna dig överväldigad av naturens skönhet!

3. Ta en tur till Göteborgs konstmuseum

Detta prestigefyllda museum öppnade år 1923 och är beläget i en mycket vacker och välbevarad orange stenbyggnad. På museet kan du ta del av fin konst från runt om i Europa av både välkända namn, och mindre etablerade konstnärer . Den tidigaste konststycket som museet har kommer från 1400-talet, och den nyaste är mer modern, från vårt århundrade.

Museet har blivit mycket uppmärksammat för dess utställningar av 1800-talets nordiska konst, med konstnärer som Edvard Munch, Bruno Liljefors och Anders Zorn på display. Museets franska kollektion har konstnärer såsom Gaugin, Picasso, Monet och van Gogh.

4. Ta med familjen till lysande Liseberg

Vad är en resa till Göteborg utan Liseberg? Liseberg är Göteborgs största nöjespark som öppnade dess dörrar år 1923. Idag är det en av Sveriges mest älskade nöjesparker, och varje år lockar nöjesparken besökare från hela landet.

Liseberg är beläget mitt i Göteborgs stad, i mitten av både natur och citypuls, men inne i parken är Liseberg en värld i sig själv. Ta med familjen till denna nöjespark full av berg-och-dalbanor, parishjul och sockervadd!

5. Fika på fina Haga

Efter en lång dag på stan kan en fikapaus i Haga vara precis den avkoppling du behöver. Haga är idag ett av Göteborgs mysigaste områden och även om det är svårt att tro, så var Haga tidigare ett nedgånget område som senare rustades upp till det fina området det är idag.

De pittoreska stenhusen med ringlande kullerstensgator, tillsammans med de mysiga caféerna lockar minst lika många turister som boende i området. Vi tycker absolut inte att du ska missa att ta en god kopp kaffe för att vila emellan dina aktiviteter!

Läs också: Resguide till Göteborg

Lämna en kommentar