De 4 bästa vandringsresorna – Upplev landet från vandringsleden! 

Vandrignsresor har blivit mer populärt de senaste åren. Vi går sakta ifrån drömmen att ligga på en sandstrand till att vara mer aktiva under semestern. Förutom träning så upplever du dessutom landet från naturens sida med hänförande utsikt av berg eller regnskog. Vi listar de 4 bästa vandringsresorna för den som är ute efter en utmanande vandringsled och en oförglömlig semester! 

Varför ska man åka på vandringsresa? 

Att åka på vandringsresa betyder inte att du behöver vara motionär på elitnivå, här räcker det gott och väl med en god grundkondition. Det finns många vandringsresor att välja mellan med olika svårighetsnivåer där den mer erfarna kan välja en längre och mer utmanande vandringsled, medan nybörjaren kan ta kortare turer.  

Du behöver heller inte gå hela vägen och tälta, eller uppleva ett campingliv för att åka på vandringsresa. Här är det istället vanligt att du bor på ett flerstjärningt hotell och går på dagsvandringar, vilket gör att du får det bästa av två världar. 

Att åka på vandringsresa gör även att du får ut mer av ditt resmål och ser platser och vyer som du säkerligen hade missat om du endast stannat på hotellområdet eller vid strandpromenaden. Ett gott exempel på detta är Gran Canaria som för många turister är lika med hotellkomplex och sandstränder, medan öns inre har en vild natur med höga berg perfekta för att se från vandringsleden. Vi har därför listat de 4 bästa vandringsresorna för naturälskaren! 

1. Kilimanjaro, Tanzania 

För den som vill vandra igenom Tanzanias fantastiska landskap kan en vandringsresa runt Kilimanjaro vara att föredra. Denna rutt till Afrikas högsta berg på 5895 meters höjd ligger på mellan 80-120 kilometer beroende på vilken väg du tar. 

När du vandrar upp till Kilimanjaro kan du välja både avstånd och svårighetsgrad för att ta dig till toppen, så denna vandringsresa passar allt från nybörjaren till den mer erfarna.  

2. Kalalau Trail, Kauai, Hawaii 

En av de vackraste vandringslederna hittar du på Hawaii. Kalalau Trail är en vandringsled på 18 kilometer i ett dramatiskt landskap där du ser Hawaii som du aldrig upplevt det förut. Du vandrar runt flera höga stup, vid havskanten och i Hawaiis exotiska terräng.  

Du kan välja att antingen gå vandringsleden under en dag, men för de som vill ta det lugnare och stanna upp på flera platser så kan du övernatta på någon av campingplatserna i området. 

3. Torres del Paine, Chile 

Torres del Paine i Chile står på många vandrares bucket list. Detta är Chiles största nationalpark med ett flertal olika vandringsleder och sevärdheter på vägen. Upplev de berömda granittornen, Frendch valley, turkosa sjöar och glaciärer i en medelsvår vandring. W-trek är den mest populära vandringsleden som tar cirka 4-6 dagar, men om du endast vill vandra delar av leden går även detta bra. Personer som vill vandra W-trek är begränsat till 80 personer per dag, så här gäller det att boka plats i god tid. 

Vyerna och upplevelserna i Torres del Paine har klassats av många vandrare som den vackraste vandringsled de upplevt. Här är det viktigt att tänka på att vädret kan vara oberäkneligt och nätterna därför spenderas i tält för de som vill campa i nationalparken. 

4. Annapurna, Nepal 

För den erfarna vandraren som vill ha en ordentlig utmaning så är vandringsturen Annapurna i Nepal ingen lek. Här har du en cirka 300 kilometer lång vandringstur uppdelat på ett flertal dagar med långa avstånd, vilket kräver en något mer van vandrare.  

Orkar du gå igenom detta magiska landskap längs den 8091 meter höga Himalayatoppen så är det en vandringsresa som är svår att slå. 

Lämna en kommentar