Boka och res med kryptovalutor

Idag går det att använda kryptovalutor för att köpa flyg, hotellrum och när man vill hyra bil. Om du inte har handlat med kryptovalutor innan kanske du undrar varför man skulle vilja använda det istället för vanliga pengar. Här försöker vi ge ett svar på det, samtidigt som vi tipsar om hur du kan resa med kryptovalutor.

Den vanligaste kryptovalutan är Bitcoin som har funnits sedan 2009. I början var det bara några få entusiaster som handlade med valutan, men efter den otroliga uppgången under 2017 då den rusade med mer än 1500 procent är valutan något som nästan alla känner till. Det är dock inte alla som vet att kryptovalutor inte bara är en investering, utan att det faktiskt går att använda som vanliga pengar i allt större utsträckning.

Turistindustrin var väldigt tidiga med att börja erbjuda betalningar med kryptovalutor och det finns flera anledningar till det. Resenärer letar alltid efter säkra valutor att ta med sig på resan och som kan användas internationellt. För en resenär uppfyller bitcoin dessa önskemål och turistindustrin var snabba på att förstå potentialen. 

Kryptovalutor har alltid samma växelkurs oavsett vilket land man befinner sig i, det går att överföra blixtsnabbt och kan även användas anonymt. Idag finns det även bankomater för bitcoins i flera stora städer.

Här är några resebolag som godtar bitcoins idag: 

Cheapair är en av världens första resebyråer som började acceptera bitcoins. Redan 2013 kunde resenärer boka hotellrum, hyrbilar samt lokala och internationella flyg med Bitcoin. Nu går det även att betala med Dash och Litecoin. År 2016 rapporterade bolaget att deras försäljning där kunder betalar med bitcoins ökade med 74 procent. Jeff Klee som är VD för Cheapair har sagt att deras försäljning gick i taket när de började använda sig av BTCPayServer, en betalningsprocessor som är byggd med öppen källkod.

Det lettiska flygbolaget AirBaltic började acceptera bitcoins under 2014 – de var med andra ord det första flygbolaget som godtog kryptovalutor. Bolaget flyger till 60 destinationer i Europa, Mellanöstern, Ryssland och CIS-länderna. Biljetternas pris visas i euro och konverteras automatiskt när användare väljer att betala med bitcoin.

Japanexperten är ett svenskt resebolag som arrangerar spännande resor till Japan. Resorna arrangeras och guidas av personer som har bott i Japan i flera år och därför kan de visa vägen till platser som många turister missar. De arrangerar framförallt resor för grupper i alla storlekar. Alla deras resor kan betalas med bitcoins.

Skytours är en mellanstor resebyrå som erbjuder komplett resebokning genom sin sökmotor. Bolaget är multinationellt och låter resenärer jämföra samt boka hundratals flygbolag, hotell och hyrbilar över hela världen. Bokningen görs sedan direkt genom deras sida och det går utmärkt att betala med bitcoins.

Lämna en kommentar