Boka en billig skidresa

Om du gillar att åka skidor ser du säkert fram emot årets vintersäsong. Det finns fantastiska skidorter över hela världen, men tyvärr kan det bli ganska dyrt att boka en semester där det både ska finnas bekvämligheter och skidåkning i toppklass. 

Här ger vi några tips om hur du kan planera nästa skidresa för att spara pengar:

Missa inte de norska skidbackarna

Du behöver inte åka till Alperna för att åka skidor i världsklass, utan det räcker faktiskt att åka till Norge som har flera fantastiska skidbackar. Hitta boende i Hafjell, boka tågresan eller ta bilen från Sverige och njut av otroliga Gudbrandsdalen med sina vackra fjäll och dalar. Eftersom du inte behöver boka några flyg kan du komma billigt undan och Norge är faktiskt inte lika dyrt som man skulle kunna tro. Många av de mer familjeorienterade skidresorterna erbjuder otroligt värde för pengarna för att hela familjen ska ha råd att följa med.

Åk i början eller slutet av säsongen

Om du kan undvika att resa under sportlov, jul eller andra helgdagar kan du komma mycket billigare undan. Högsäsongen är alltid dyrare och när det mesta redan är bokat kan man inte välja budgetalternativen. Försök därför att planera in din skidsemester i början eller slutet av säsongen. Njut av den orörda snön i backarna som du, med lite tur, kanske får ha för dig själv.

Tre tips på budgetresmål:

Att resa till skidorterna i Sverige är ett enklare projekt än att åka utomlands, men det kan bli en ganska dyr historia eftersom vi har en allmänt hög prisnivå. Östeuropa är kanske inte det första man tänker på när det är dags för skidåkning, men det finns flera spännande resmål som är perfekta att upptäcka för budgetresenären. Här är tre:

Białka Tatrzańska i Polen
Den pittoreska byn Białka Tatrzańska är en lågmäld, familjevänlig skidort med trevliga priser och utmärkta backar som passar nybörjare. Backarna är breda och det är en tyst, avkopplande miljö på landsbygden. Här finns även geotermiska bad för optimal avkoppling och spännande lokala delikatesser att prova på.

Kranjska Gora i Slovenien
Täckt i en djup tallskog inuti de majestätiska julianska alperna hittar vi underbara Kranjska Gora. Här är det tyst, familjevänligt och mycket välskött. Här finns fina längdskidspår, barnbackar och mjuka pister tillsammans med utmanande svarta pister. Glöm prestigen, för i Kranjska Gora har de flesta råd att hyra en stuga i backen.
Poiana Brașov i Rumänien
I Transsylvaniens hjärta och djupt inne i Karpaterna hittar vi Poiana Brașov. Det brukar räknas som Rumäniens lyxigaste skidort, men priserna är överkomliga för de flesta svenskar. Ett stort plus är att alla backar har snökanoner, så det går att åka skidor från tidig höst till tidig vår. Poiana Brașov har även mycket annat att erbjuda som en skridskobana, ett fritidscenter och en sportanläggning för rodel.

Lämna en kommentar