Bo på Madeira – Hotell, Vandrarhem och B&B

Bo på Madeira

Bo på Madeira – Madeira är en ö-grupp som är politiskt självstyrande men de tillhör Portugal. Det är faktiskt härifrån fotbollsspelaren Christiano Ronaldo kommer ifrån och det är folk på Madeira inte sena att poängtera. Det kommer du ha lärt dig när du åker därifrån. Madeira ligger inte särskilt långt ifrån Kanarieöarna som är en väldigt populär destination för Svenskar att åka till och har så varit i årtionden. Inte lika många har upptäckt Madeira dock vilket kan tyckas konstigt för det erbjuder så mycket. Med sina 267 000 invånare så finns det allt man behöver på ön och många av dem lever på turister. Det är en något bergig ö så vill du gå på vandringsleder upp i bergen så är detta ett fantastiskt ställe för det. Eller så vill du bara slappna av och ligga på stranden eller vid en pool-kant, det är också semester. Oavsett så ska vi här under titta på några ställen du kan bo på.

Booking.com

3 fina boenden på Maderia

The Tree house hotel i Funchal

Funchal räknas som huvudstaden och den största staden på Madeira. The Tree house hotel i Funchal erbjuder trähusliknande rum som ger en känsla av att du bor på stranden. Det gör du i stort sett också. Vill du inte doppa dig i havet så kan du doppa dig i hotellets pool vilken är tempererad. Det finns också ett familjerum, terrass och en trädgård som tillhör hotellet. Vil du vara aktiv så kan du spela bordtennis eller hyra bil på hotellet. Det kan vara ett roligt sätt att se andra delar av Madeira att köra runt i sin egen bil. Du har flygplatsen endast 13 kilometer ifrån. Flygplatsen är för övrigt uppkallad efter Christiano Ronaldo.

Quinta Jardins do Lago

Även Quinta Jardins do Lago ligger i huvudstaden Funchal. På en ö tenderar mycket av sevärdheter och liknande hamna i den största staden och så är det även på Madeira. Detta boende är en före detta herrgård från 1700-talet som ligger i bergen. Dessa berg omger hela staden Funchal. På detta boende så an du strosa runt i en stor botanisk trädgård med över 600 växter i. Du kommer att bo i ett stort rum och det finns gemensamma ytor där du kan prata med andra resenärer. Du kan få middag serverad varje dag och de har en restaurang som blandar mellan internationella och nationella rätter. Du kan träna på deras gym eller ligga och slappa i poolen.

1905 Zino’s Palace i Ponta do Sol

1905 Zino’s Palace i Ponta do Sol ligger i Ponta do Sol och har pool, restaurang bar och pool. Har du hyrt bil så är det enkelt att komma hit då de erbjuder gratis parkering till alla gäster. Alla rum har luftkonditionering vilket stora delar av året är ett måste på ön då det annars är allt för varmt för att sova. Det är ett fantastiskt boende för den som vill vara lite aktiv då det ligger i ett område som är känt för sina fina vandringsleder. Huvudstaden Funchal ligger 22 kilometer bort vilket gör att du kommer hit relativt snabbt från flygplatsen.

Lämna en kommentar