Bo på Göteborgs bästa hotell

Bo på Göteborgs bästa hotell

Ett besök i Göteborg blir lätt en av de bästa storstadsupplevelserna du har varit med om. Här samsas glada och trevliga människor med en avkopplad atmosfär, trots att du är i Sveriges andra största stad. Du kan promenera dig igenom stora delar av staden, och behöver du åka lite längre finns både spårvagn och bussar. Här kan du njuta av kultur, fantastisk mat och upplevelser som passar alla – stora som små. Staden präglas av sin närhet till det öppna havet vilket gör att mycket av maten här är influerad av salta stänk och fräscha smaker. Låt ditt besök här toppas av ett riktigt fint boende; Göteborg erbjuder en mängd formidabla hotell som kommer bli den där extra lilla guldkanten på din vistelse. Här är ett urval av några av Göteborgs bästa boenden.

Booking.com

Upper House

Högst upp i Gothia Towers, tvärs över gatan från nöjesparken Liseberg, ligger Upper House. Här får du en fantastisk upplevelse där utsikten över det vackra Göteborg är hänförande. Spaavdelningen upptar tre våningar och erbjuder utomhuspool med glasbotten likaväl som inomhuspooler, ett turkiskt ångbad och spabehandlingar. De lyxiga sovrummen är alla modernt inredda och välkända för sina sköna sängar som ger dig en fantastisk nattsömn. Här bor du i hjärtat av Göteborg med gångavstånd till allt från Avenyn till Scandinavium inom bara några minuter. På hotellet har du även tillgång till bemannad parkering.

Dorsia Hotel & Restaurant

Söker du något riktigt extravagant och överdådigt så ska du välja Dorsia Hotel & Restaurant. Det här moderna men ändå pampiga boutiquehotellet bjuder in till ett besök utöver det vanliga. Djärvt inredda rum med utsökt känsla kombineras med lyxiga sängar där du kan njuta av sängkläder i egyptisk bomull. Hotellet har gratis wifi och på rummen finns internetansluten tv med gratis filmkanaler. I restaurangen bjuds på franska influenser och på söndagarna serveras afternoon tea. Dorsia ligger centralt i Göteborg, bara 6 minuter från Centralstationen och fotbollsarenan Gamla Ullevi hittar du 850 meter bort.

Läs också: Göteborgs viktigaste sevärdheter

Hotel Pigalle

Hotel Pigalle finner du eminent vackra rum, alla individuellt inredda med en stark känsla för stil och atmosfär. Alla rum har en stor platt-tv, sitthörna och vacker marmorinredning i badrummen. Golven har heltäckningsmattor så du slipper frysa om fötterna och i lobbybaren kan du njuta av god dricka samtidigt som du använder hotellets gratis wifi. Hotel Pigalle ligger i en äldre byggnad från 1749, där restaurang Atelier är belägen på den ombyggda vinden och även har terrass. Hotellet ligger väldigt centralt i Göteborg, bredvid köpcentret Nordstan endast 5 minuters promenad från Centralstationen.

Elite Plaza Hotel

Här finner du en härlig blandning av klassisk och modern stil. Själva hotellet är inhyst i en nyklassicistisk byggnad mitt i hjärtat av Göteborg, där Svenska Mässan bara ligger 8 minuters bilfärd bort. På Elite Plaza Hotel samsas äldre komfort med moderna bekvämligheter, och alla rummen ger atmosfären av internationell still i samklang med skandinavisk design. På restaurang Swea Hof lägger man stor vikt vid lokala råvaror serverade i form av den elegantaste gourmetmat, och restaurangens atriumstil gör atmosfären ännu mer tilltalande.

Missa inte: Resguide Göteborg

Lämna en kommentar