Blogglyx på Scandic

Bloggare har verkligen blivit en mediemakt att räkna med och det är något som hotel Scandic har tagit fasta på.

Här kan bloggare bo gratis i ett rum som kallas för Blogger’s Inn, rummet är specialdesignat för just bloggare och dessutom, helt gratis.

Nu från och med oktober i år så kan man alltså bo gratis på Scandic Grand Central i Stockholm som bloggare. Det är ett konceptrum där man kan ansöka om att få bo som just bloggare. Hotellet har inrett rummet med saker som är nödvändiga för någon som bloggar, bland annat finns det Ipad, kamerastativ, själutlösare för kamera, minneskortläsare och böcker för inspiration. Självutlösaren är självklart till för att man enkelt ska kunna ta bilder på dagens outfit. PR-chefen för Scandic Sverige menar att det är flertalet bloggare som bor på andra orter runt om i landet men vill skriva om saker i Stockholm. Det finns en tanke med detta som går ut på att bloggare på väg uppåt ska få större chanser. Många tvingas att tacka nej till saker på grund av just boendekostnader och detta ska vara gratis.

Man behöver alltså inte vara en jätte känd bloggare för att få rummet till sitt förfogande, det man behöver göra är att skicka en ansökan till hotellet. Där ska man bland annat förklara varför man behöver ett boende i Stockholm under en viss tid, om man ska på någon mässa eller annat. Däremot finns inga krav på vad man ska skriva om när man är där, anledningen till ansökan är att det inte ska bara ska bli ett ”skönt häng”. Men detta rum behövs tydligen, i en undersökning som hotellkedjan gjort visar det sig att sju av tio bloggare tackar nej till evenemang på grund av att de inte har råd att inkvartera sig i staden.

Lämna en kommentar