Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa resväska 2024 – 3 bra val för att hitta rätt resväska för ditt behov!

1. Epic Phantom SL2. Printisso Starlight3. Samsonite Lite-Biz
Epic Phantom SLPrintisso StarlightSamsonite Lite-Biz
Se priset härSe priset härSe priset här

Bästa resväska 2024 – En resväska i passande storlek kommer att underlätta både när du ska resa bort under en längre tid eller när du ska besöka vänner eller familj över helgen. Det är dock viktigt att du baserar valet av resväska till vad den ska användas till.  

Det finns ett väldigt gediget utbud av resväskor i olika storlekar, en del känner därför att det är lite av en djungel att hitta rätt modell och varumärke. Vi har därför jämfört marknadens utbud av resväskor och valt ut tre modeller som sticker ut lite extra. Välj en som faller dig i smaken och kika framförallt på den vinnande modellen Epic Phantom SL. 

Topp tre resväskor bäst i test 2024  

1. Vår vinnare! Epic Phantom SL 

 • Bäst-i-test modellen 
 • Svensk design 
 • Lätt konstruktion 
 • Integrerat TSA-kodlås 

Från varumärket Epic hittar du topplistans vinnare Phantom SL. Det är även just denna modellen som hamnar högst upp på bäst-i-test topplistan över marknadens bästa resväskor. En kundfavorit som är både lätt till vikten, men som även har en rejäl konstruktion som gör att du inte behöver vara nervös över att resväskan ska gå sönder under turen. 

Denna moderna designen med integrerat TSA-kodlås håller dina incheckade tillhörigheter säkra. Väskan är även förstärkt i samtliga hörnen för att väskan ska hålla under många, många resor. I kombination med Epics 7-åriga garanti kan du investera i en resväska som verkligen håller måttet. 

För enkel transportering av väskan har den försetts med fyra dubbelhjul som gör att väskan kan dras på flera olika sätt. Handtaget är justerbart och har ett skönt draghandtag för bästa komfort. Välj mellan flera olika nyanser och storlekar för en skräddarsydd resväskan som kan följa med på alla dina äventyr. 

Se priset här

2. Printisso Starlight – Många olika färgval! 

 • Flera nyanser 
 • Tre olika storlekar 
 • Robust konstruktion 
 • Modern design 

Printisso har tagit fram denna resväska Starlight. En modell som säljs i tre olika storlekar och där du även har möjlighet att välja mängder av färger. Väskan är otroligt snygg och känns även väldigt lyxig att använda med sin mer robusta konstruktion och moderna design. Starlight har också en lägre vikt så att du kan packa med dig fler saker på resan utan att överskrida maxvikten. 

Interiören är också det något som vi vill slå ett litet extra slag för just denna modell. Flera förslutningsbara fack har inkluderats för att du ska kunna hålla väskan mer organiserad. Detta är särskilt viktigt om du väljer att investera i en större modell. 

En annan stor fördel med denna resväska är att den har försetts med flera bärhandtag och extra stabila hjul för att du ska kunna rulla väskan på samtliga underlag. Detta är en väska som vi rekommenderar varmt om du letar efter ett riktigt hållbart exemplar! 

Se priset här

3. Samsonite Lite-Biz – Bästa för businessresan! 

 • 10-årig garanti 
 • Praktiskt större framficka 
 • Lättrullade dubbelhjul 
 • Starka bärhandtag 

För kortare business- eller weekendresor så är det mer optimalt att ta med en mindre och mer kompakt resväska. Lite-Biz från Samsonite är en modell som rymmer allt du behöver med sin packvolym på 37 liter. Väskan har även försetts med en praktisk framficka där du kan förvara viktiga papper inför mötet eller anteckningsböcker. 

Designen för väskan gör den perfekt för arbetsresor och den har en väldigt elegant design. Väskan har dessutom en mycket praktisk interiör med förslutningsbara fack, starka kryssband som är elastiska och fack för dator eller Ipad. Ett mycket bra val för kortare resor helt enkelt. Enda nackdelen är att resväskan, på grund av sitt tillverkningsmaterial har en aning saftig prislapp. 

Se priset här

3 vanliga frågor om resväskor:

Hur stor resväska bör man köpa?

Du bör alltid basera storleken på resväskan beroende på vart du ska resa och hur många personer du packar för. Längre resor kräver att fler saker tas med, för kortare resor räcker ibland ett ombyte.

Så fundera på hur mycket packvolym som du behöver och en fördel är också om du investerar i ett set av resväskor eller några olika stora för att du ska en resväska hemma för varje tillfälle. Du vill inte släpa med dig en resväska som är för stor om du bara ska sova borta några nätter. Men du vill heller inte behöva kompromissa med vad du kan ta med dig när du åker på solsemestern. 

Vilka mått gäller för kabinväskor?

Alla flygbolag har lite olika standardmått för hur stor resväska du får ta med i kabinen. Så innan du reser är det viktigt att du mäter din väska för att slippa onödiga avgifter vid incheckningen vid gaten på flygplatsen. Du kan enkelt hitta denna information på flygbolagets hemsida.  

Vad ska man tänka på vid köp av resväskor? 

För att resväskan verkligen ska fylla sin funktion i din vardag så är det viktigt att du investerar i rätt resväska. Storleken, designen och färgen är bara några punkter som du bör ha i lite extra i åtanke när du avgör vilken resväska som passar dig bäst.

Topplistans vinnare behöver därför inte nödvändigtvis vara det bästa valet för dig. Så jämför lite olika val på marknaden för att kunna göra det bästa valet för dig. En fördel är alltid att välja en resväska med en lång hållbarhetsgaranti. Detta gör att du kan få en ny resväska om den av någon anledning skulle gå sönder när du till exempel flyger.  

Källor: 

https://resebloggaren.se/basta-resvaskan/

https://ulrikkelund.com/traning/outdoor/resvaska-test/

Lämna en kommentar