Bästa resmålen för smekmånad! 

Val av resmål för smekmånad är en stor del av bröllopsplaneringen och här gäller det att välja en destination utefter vad ni vill ha ut av resan. En gemensam nämnare är dock att det finns gott om romantik och platser att uppleva. Vi listar de bästa resmålen för smekmånad för alla smaker! 

Drömresa efter intresse 

När det kommer till smekmånad så ser allas drömresa olika ut. En del vill uppleva de mest romantiska platserna på jorden, medan andra istället ser smekmånaden som en resa för spänning och äventyr. Att planera in er bröllopsresa kräver därför en god planering och bör alltid väljas utefter intresse som ni båda har.  

Vilken plats som passar bäst för er har till största del att göra med vad ni är ute efter på er resa. Vill ni endast koppla av på en lång sandstrand kanske inte en destination med storstadspuls och mycket befolkning är att föredra. Tänk även på att boka en resa där vädret är vad ni önskar. Vill ni ha sol och värme behöver ni se till att ni bokar er resa under en någorlunda högsäsong.   

Vad för budget ni har för er smekmånad kommer även påverka hur långt bort och hur dyr resa ni kan göra. Genom att börja spara tidigt kan ni få bättre erbjudanden och hitta ett boende som faller er i smaken. Nedan listar vi de 4 mest populära resmålen för smekmånad!

1. Maldiverna 

Maldiverna är ett av de mest eftersökta platserna när det kommer till vart par vill spendera sin smekmånad. Med kritvita stränder, avkopplande spabehandlingar och romantiska middagar i paradiset är denna destination en dröm för många.  

Här gäller det dock att du är medveten om att högsäsongen på Maldiverna är mellan december och mars så har du ett vinterbröllop är det en perfekt plats att åka till direkt efter bröllopet.   

2. Italien 

Det romantiska Italien är ett perfekt resmål för den som vill fira sin smekmånad i Europa. Här har ni en mängd olika platser ni kan välja mellan eller kombinera ett flertal destinationer under samma resa. Det hänförande Amalfikusten är bara ett exempel.  

Toscana ligger även det i topp på resmål i Italien för populära platser i Italien för smekmånaden. Om ni vill åka till Italien, men vill se en annan sida kan en smekmånad på Sicilien istället vara ett perfekt alternativ. Här kan ni resa igenom små fiskebyar som Cefalu till romantiska Taormina. 

3. Hawaii  

Hawaii är en drömdestination för många och varför inte uppfylla den drömmen vid val av smekmånad? Denna tropiska plats liknar inte någonting annat och här kan ni koppla av samtidigt som ni kan ägna er åt mer fartfyllda aktiviteter som surfing eller vandring.  

Hawaii är dessutom otroligt rik på kultur och historia och här kan ni både smaka ögruppens inhemska maträtter och åka mellan de olika öarna under er smekmånad.  

4. Bali  

Bali har på senare år blivit en av de mest populära platerna att spendera sin smekmånad på, mycket på grund av sin mångsidighet som ö. Den indonesiska ön har allt ifrån kritvita stränder, spa och avkoppling, till nöjen och shopping för den som vill uppleva mer liv och stadspuls.  

Bali har dessutom en fantastisk natur och många, små gömda byar som ni kan upptäcka under er tid på ön. Förutom att koppla av på någon av Balis alla vackra stränder kan ni bada i varma källor, snorkla eller gå på vandring i soluppgången. Oavsett vad vi väljer att göra på Bali så har ön någonting för alla.  

Lämna en kommentar