4 bästa julmarknaderna i Europa 

Det finns inget bättre sätt att räkna ned till julen och få en riktigt trevlig julkänsla i kroppen än att besöka en julmarknad. Även fast Sverige har några riktiga pärlor, kan det ibland också kännas lite extra mysigt att åka utomlands till någon julmarknad där. Vi listar några av våra favoriter som du kika på om du vill besöka en julmarknad utomlands detta året!

Julmarknader i Europa

Europa har mängder av uppskattade marknader som anordnas årligen. Inte allra minst Tyskland och här anordnas också några av Europas största julmarknader. Ta del av en helt ny julkultur och passa också på att köpa dina julklappar när du ändå är där.

Du kan välja mellan mängder av hantverksbutiker och småföretagare som säljer allt från kläder, till choklad och marmelad som du kan ge bort till någon du tycker om. Nedan listar vi några städer i Europa med julmarknader värda ett besök!

Tallin – Pittoresk julmarknad med mycket karaktär

Du kan enkelt ta färjan till Tallin och besöka denna omtalade julmarknad som du hittar mitt i centrala delen av huvudstaden. Tallins julmarknad är särskilt uppskattad för sin karaktär och här hittar du en god blandning av mat, dryck, sevärdheter och flera mindre butiker som du kan handla från.

Bland utbudet av mat hittar du framför allt etniska maträtter och passande drycker som du kan värma dig med. Julmarknaden har öppet mellan 26 november till 2 januari och har tidigare blivit utnämnd till Europas bästa julmarknad för sin sagolika atmosfär.

London – Winter Wonderland när det är som bäst

I London hittar du ännu en mycket omtalad julmarknad som kallas för Winter Wonderland. Julmarknaden hittar du i Hyde Park och anordnas varje år med karuseller, spelmöjligheter, mysiga pubar där du kan dricka glögg och även strosa runt för att andas in en riktigt härlig julstämning.

Fördelen med Londons julmarknad är att den ligger mitt i staden och därmed är enklare att ta sig till. Julmarknaden är öppen från 19 november till 3 januari. Har du planerat in en weekend till London under denna tiden rekommenderar vi varmt att du köper inträdesbiljetter. Här har du massor att kolla på och kommer garanterat att ge en riktigt härlig julstämning.

Berlin – En av Tysklands största julmarknader

Tyskland har verkligen satt sig på kartan som ett riktigt julmecka. Under november till januari anordnas upp mot 60 olika julmarknader i landet och flera har också utnämnts som Europas största och mest besökta.

En av dessa är Berlins julmarknad. Här trängs massor av olika butiker, stånd, småföretagare och hantverkare. Julmarknad anordnas precis utanför slottet Charlottenburg, vilket adderar en liten extra sagolik stämning när du promenerar omkring.

Om du letar efter en julmarknad där du kan äta och dricka riktigt gott och varierat är detta marknaden för dig. Här sparar man verkligen inte på krutet.

Wien – Sagolik julmarknad som är värt ett besök

En annan mycket uppmärksammad julmarknad är den som anordnas varje år i Wien. Du hittar marknaden på Rathausplatz och här finns någonting för alla sällskap och familjer. Barnanpassade områden har karuseller och godis att inhandla där du även möts av en otrolig julbelysning och upplyst julgran.

Det finns också flera möjligheter att beställa härlig mat och dryck från olika mindre pubar på området. Passa på att köpa allting som ska läggas under granen och njut av en riktigt härlig dag utomhus på denna vackra julmarknad. Den bör besökas minst en gång i livet!

Vanliga frågor om julmarknader

Vad kan man köpa på en julmarknad?

På en julmarknad kan man köpa en mängd olika saker, såsom julpynt, julklappar, julgransdekorationer, glögg och lussekatter. Dessutom brukar det finnas olika julmarknadsstånd där man kan köpa mat och dryck, såsom julskinka, pepparkakor, julmust och glögg. På många julmarknader finns också olika aktiviteter och underhållning, till exempel julshower, julcirkus och julteater. Så det finns mycket att välja på på en julmarknad, och det beror på vad man är intresserad av och vill köpa.

Lämna en kommentar