Badorter i Italien

Badorter i Italien

Italien är ett land som vi svenskar har semestrat i länge och det är inte konstigt med allt vad det har att erbjuda. Det finns fantastisk historia för den som gillar det, kultur i form av sång och framförallt mat. Italiensk mat är en klassiker och favorit hos många. Geografin är gudomlig och det finns både berg uppe i norra Italien och fullt av fina badorter. Det är svårt att välja ut de bästa badorterna men vi ska här under försöka i alla fall. Tänk på att det finns mycket mer i Italien än det som är beskrivet här under. Hela Italien är en lång kust, nästan i alla fall, och därför är det aldrig långt till havet.

Amalfikusten är vida berömd och det finns skäl till det. Den kanske vackraste orten av dem alla på Amalfikusten är Positano med en av kustens allra längsta ständer. Det gör dock att stranden är ganska välbesökt både av kändisar och vanliga turister men stranden är helt klart värd att se. Vill du ha ett annat resmål på Amalfikusten som är lite lugnare så rekommenderas Fornillo beach som erbjuder massvis med båttaxi. Du kan hyra en båttaxi härifrån och åka ute till vikar där det inte kommer att vara så mycket folk för att det är omöjligt att komma hit förutom med båttaxi. Det gör att du kommer att få vara lite mer ifred även om det aldrig kommer att vara helt stilla kanske.

Den Toscanska Rivieran bjuder många smultronställen och den lilla byn Forte Dei Marmi är en av dem. Här finns allt det bästa från Toscana vad gäller mat och dryck. Drick lokalt producerat vin och avnjut det med fantastisk lokal mat. Ingenting kommer att smaka så gott som lokal Italiensk mat.

På nordvästra kusten norr om turiststaden Pisa med sitt lutande torn så finns Camogli. Det är en liten fiskeby som är otroligt mysig och som inte besöks av så många turister årligen. Det gör att byn känns lite mer äkta än de andra ställena och du kommer att kunna besöka kaféer och restauranger som italienare går till och inte bara turister. De har en fiskefestival varje år och lyckas du att pricka in den så kommer du därifrån mätt och med glada minnen. Det serveras fisk i alla dess former tillsammans med sång och dans.

På Sardinien finns en badort som heter Stintino och som kan erbjuda otroligt vita stränder och helt turkost vatten. Flera filmer är inspelade här och bland annat en del James Bond-filmer så är du ett stort fan av James Bond så kommer du att känna igen dig vilket ger en extra krydda på semestern.

Vårt sista tips är Caorle som ligger norr om Venedig på Italiens nordöstra kust. Här finns det förutom bad på stranden även vattenland med tivoli och därför brukar det vara väldigt uppskattat bland barnfamiljer att ta sig hit. Det är roligt att kunna hoppa mellan stranden och badland. Det är dessutom väldigt nära till Venedig och ett besök där är alltid att rekommendera.

Lämna en kommentar