Att uppleva Thailand

Thailand är unikt på så sätt att oerhört många Svenskar har gjort det till både resmål och permanentboende. Landet har en unik särställning och lockar ständigt en enorm mängd besökare. Här tar vi en titt på vad det är som gör Thailand speciellt. Vad är det då som gör att Thailand sticker ut bland de många olika turistmål som numera finns att välja mellan?

En samtida turistmetropol

Thailand är ett land i Sydostasien som gränsar till Myanmar och Laos i norr, samt Kambodja i söder. Detta har gjort att det fått en unik ställning i regionens historia, och har varit något utav en metropol för såväl asiatisk som internationell politik.

Med en befolkning på hela 68 miljoner människor är det ett väldigt tätbefolkat land. Och dess huvudstad Bangkok har en på sätt och vis mytisk status till följd av dess särpräglade kultur.

Historiskt sett har landet dragit nytta av dess många naturresurser, men har på senare tid kommit att förlita sig allt mer på turism. För den som gillar kultur- och naturupplevelse så blir man knappast besöken. Särskilt då det finns så många saker att göra, allt ifrån att besöka tempel till att åka på båtturer och utforska nationalparker.

Varierade upplevelser

Landet har ett tropiskt klimat med mycket regn under hela året. Många nordbor anser att den bästa tiden att besöka Thailand är under november-april, då det vare sig är för varmt eller för regnigt. Enligt många rutinerade Thailandsbesökare kan det vara en stor miss att resa dit under sommarsäsongen, om man inte vet vad man ger sig in på.

Är man ute efter äkta tempo landets huvudstad ett givet val. Bangkok har mycket att erbjuda, från sin rika kultur till sitt pulserande nattliv. Staden är även hem till många tempel, inklusive Wat Pho, som rymmer världens största liggande Buddha-staty. Bangkok har också många museer och gallerier.

Många anser att det finns tre talande skäl att besöka Thailand, nämligen maten, stränderna och kulturen. Det thailändska köket är ett av de mest populära köken i världen. Med en unik kombination av thailändska och västerländska influenser är det unikt på fler än ett sätt.

Thailand anses även ha några av de vackraste stränderna i världen. Du kommer att kunna njuta av enorm variation samtidigt som du får en chans att utforska landets naturliga skönhet. Kulturmässigt har Thailand en kultur som inte går att jämföra med något annat, och enligt många ger det en historisk upplevelse som är levande även i vår gemensamma nutid.

På det stora hela är Thailand ett land som har mycket att erbjuda. Det är en plats där du kan hitta den perfekta balansen mellan nöje, natur, kultur, spänning och avslappning. Men vill man verkligen förstå lockelsen så måste man ha varit där.

Oerhört många personer väljer att boka resa till thailand för att ta del av landets speciella och unika kultur. Bara de senaste åren så har intresset för Thailand skjutit i höjden. Kanske på grund av att det har så pass många enkla och avslappnade resmål som bjuder på unik variation.

Lämna en kommentar