Åtelkameror hos Prylstaden.se

Åtelkameror hos Prylstaden.se

Prylstaden.se har ett varierat utbud av teknik och övervakning  som passar både professionella och privata användare. Utbudet av vilt- och åtelkameror är till exempel skräddarsytt för att passa flera olika typer av användare, där du kan välja en som passar din budget!

Vad använder man en åtelkamera till?

En åtelkamera är designad för att du ska kunna övervaka vilda djur. Du kanske vill ha en åtelkamera för att hålla uppsikt över vilt, då den lagrar bilder och information i upp till ett år, vilket gör dem enormt praktiska i flera avseenden.

Dessa kameror är även vanligtvis utrustade med MMS, GPS och SMS-funktioner för att den ska vara enkel att navigera och placera ut i terrängen. I vilket avseende åtelkameran installeras är upp till dig och beroende på inkluderade funktioner, är de anpassade för lite olika ändamål och omgivningar.

Vart bör man placera en åtelkamera?

Placeringen av en åtel- eller viltkamera är helt upp till dig. Dock ger det dig flera fördelar om den placeras ut vid eller nära en vanligt förekommande fodringsplats, som därmed gör det enklare för dig att hålla uppsikt över djuret.

En annan sak att tänka på är att kameran är skymd i största möjliga mån. Detta för att smälta in i omgivningen och få djuren att känna sig mer bekväma. Att placera åtelkameran i en tätare gran säkerställer att du får en bättre överblick på djurets naturliga beteenden och bidrar även till att djuret letar sig tillbaka till denna specifika plats, då den inte känner sig hotad.

Vad ska man tänka på vid köp av åtelkamera?

Det allra viktigaste är att åtelkameran har funktioner och en design som passar ditt använde. Det är även detta som kommer att avgöra i vilken prisnivå kameran ligger på, samt hur lång hållbarhet den har.

Letar du till exempel efter en multifunktionell och användarvänlig åtelkamera, med ett brett utbud av funktioner så kommer Bolyguard BG584 att vara en bra investering. Denna åtelkamera har försetts med flera utmärkande funktioner som mörkerseende, ljudupptagning och kameran filmar i 1080p, samtidigt som den tar högupplösta bilder i 24MP.

Priset på en bra och funktionell åtelkamera ligger vanligtvis mellan 1000-5000 kronor. Därför kommer de inkluderade funktionerna att vara fler, desto längre upp i prisskalan du går.

En funktion att hålla lite extra utkik efter är vilken IP-klassning den har. Ju mer avancerad hårdvara, desto mer regn och hårdare väder klarar modellen av. Någonting som är nödvändigt vid valet av åtelkamera och som gör användningen och hanteringen betydligt enklare.  På Prylstaden kan du hitta en åtelkamera för alla dina behov och i en bred prisklass för att du ska kunna göra ett skräddarsytt val!

Lämna en kommentar