Är allt klart inför företagsresan?

Är allt klart inför företagsresan?

Även om en företagsresa kan ha olika syften, så brukar de förenas med både nytta och nöje. Till exempel att det finns möten inplanerade och platser att besöka, vilka kan kombineras med någon form av nöje.

Om företagsresans syfte är att etablera sig på resmålets marknad, så kan det vara en god idé att passa på att lära känna olika platser, traditioner och unika beteendemönster hos folket. Läs på om det område eller den ort dit resan ska bära hän och planera in tid för olika upplevelser. Detta kan självklart vara en god idé oavsett syfte med resan. Slappna av efter långa möten med en aktivitet eller en unik underhållning.

Tänk på att aktiviteten eller underhållning ska passa hela gruppen och förse alla med ett gott minne av resan. Visst är detta inte alltid enkelt att lyckas med, men det finns en del misstag man kan undvika om man har haft chans till att planera i god tid. Om man exempelvis är införstådd med att det finns minst en person med i sällskapet som är extremt höjdrädd, så är det inte en god idé att välja aktiviteter på höga höjder.

Om det för tillfället inte finns tillräckligt med resurser på företagskontot, så är en idé att kontakta en låneförmedling. Då kan du få hjälp med att jämföra låneavtal mellan olika banker och långivare, för att avgöra om det kan vara värt att ta lånet. Det kan leda till goda investeringar för företaget om resan till exempel ger de anställda tillräckligt med kunskaper eller goda affärskontakter.

Olika aktiviteter eller underhållning som passa under resan

Då företagsresan inte är knuten till ett specifik land, så är nedanstående lista mer av allmän natur. En del går att använda sig av i många länder, medan andra kanske kan fungera som en form av inspiration.

  • Om resmålet är känd för vacker natur, så kan det bli en trevlig dag med att antingen packa en bil, häst eller cyklar med mat och dryck för att ta med sig på en upptäcktsfärd. Vill du vara på den säkra sidan, så anlita en professionell guide.
  • Bär resan av till en storstad, så undersök om det finns särskilda traditioner att ta del av i närheten. Vilket kan vara så enkelt som inom mat och dryck. Antingen speciella smaker eller att man intar det på speciella sätt, som att man sitter på en kudde på golvet och äter från ett lågt bord.
  • Om ni har gått igenom en stressig period på jobbet, så kanske det kan vara läge med ett spa eller liknande, till exempel turkiskt bad.
  • Storstäder har ofta mycket kultur och historia att visa upp. Det kan vara intressant och ge resan ett mervärde för alla. Dessutom vet man aldrig vad denna typ av upptäckter kan ge företaget längre fram, beroende på vilken bransch man ingår i och syftet med resan.

Lämna en kommentar