Anpassa din däck efter säsongen

Att ha rätt däck för säsongen är ett måste. Det gör manövrering av bilen lättare och du har även rätt förutsättningar för att kunna åka mer säkert. Ett par däck som är särskilt anpassade för säsongen ger ett bra grepp när det behövs och ett optimalt rullmotstånd.

Utöver detta är det även nödvändigt att man ser över både sina sommardäck och vinterdäck, för att säkerställa att de inte är slitna och uppfyller samtliga säkerhetskrav som råder. Att montera fast ett par slitna däck påverkar framförallt bromssträckan negativt, vilket kan ge upphov till olyckor eller att du inte hinner reagera i tid på vägbanan.

Vart kan man köpa nya däck?

Det går idag att inhandla både passande sommar- och vinterdäck i butik och även online. Däckskiftarna erbjuder till exempel ett gediget utbud av däck för samtliga säsonger och kan även hjälpa dig med montering och förvaring av dina däck.

Däckskiftarna har närmare 70 olika stationer runt om i Sverige, vilket underlättar om du snabbt behöver på med sommardäcken eller du överraskas av snö och behöver montera fast dina vinterdäck, för att kunna åka mer säkert. Oavsett vilken årsmodell du har på din bil och varumärke, kan du hitta ett par utmärkta däck från marknadens alla stora tillverkare.

När måste man byta däcken?

Men det är inte bara slitna och gamla däck, som man måste hålla sig undan från för att kunna åka säkert och inte vara en trafikfara. Det är även viktigt att man följer de svenska lagarna, vad gäller byte av däck och inte väntar in i sista stunden med att boka en tid för däckbyte, då det säkerligen kommer att vara svårt att hitta en passande tid.

Enligt den svenska lagen om byte av bildäck, får inte dubbdäck monteras innan den 30 september. De får heller inte vara monterade på bilen, längre än till 30 april. Detta då dubbdäck sliter mer på vägarna och ger upphov till ett ökat utsläpp av växthusgaser. Vädret i Sverige kan variera kraftigt, så det är viktigt att du prickar rätt och inte sätter på vinterdäcken för sent eller för tidigt.

Men genom att använda dig av en firma som Däckskiftarna, kan du snabbt anpassa däcken efter säsongen. Du kan även använda dig av deras däckhotell, om du inte har plats i hemmet för förvaring av dina andra däck. Så gör dig själv en tjänst och se över dina däck, för att du ska kunna åka säkert. Samtidigt som du också säkerställer att de däcken som monteras är anpassade efter säsongen!

Lämna en kommentar