Alla hjärtans dag

Om du inte börjat planera inför Alla hjärtans dag än är det kanske hög tid nu. I alla fall om du vill göra något speciellt med din älskling. Det finns massor av saker att hitta på och varför inte ta en weekendresa till en romantisk stad i Europa?

Visst är det så att högtiden infaller på en tisdag i år men det hindrar ju inte att man firar under helgen innan. Det finns flera riktigt romantiska och mysiga resmål i närheten, ni behöver inte åka långt för att mysa till det ordentligt. Något som kan vara riktigt trevligt och avkopplande är en SPA-resa. Då behöver ni inte ens ta er utanför Sverige, vi har massor av SPA-hotell i vårt avlånga land man kan åka till. Många av dem har weekendpaket som passar utmärkt för två. Där kan ni koppla av tillsammans, bada varma bubbelbad och riktigt skämma bort varann. Det kan vara skönt att bara få ett avbrott och har man inte tid att viga en hel helg åt att fira sin kärlek så kan man resa över en dag.

Romantiska resmål i Europa

Nu är det väldigt populärt att åka på weekendresor och dessutom behöver det inte bli särskilt dyrt. Det finns flera romantiska städer inom räckhåll där man kan njuta av varandra och resmålet. Ett bra exempel är Prag i Tjeckien, promenera runt i den gamla stadsdelen, gå över Karlsbron och titta på alla de andra vackra broarna. Det är verkligen en romantisk stad där man även kan komma undan relativt billigt.

Sedan kan vi ju inte undgå att nämna Paris när vi pratar romantik. Visst är det kanske snäppet dyrare men det finns flera fina erbjudanden på olika resebyråer. Här kan ni vandra på Champs-Élysées hand i hand. Upp till den okände soldatens grav, åk upp i Eiffeltornet och titta på den vackra utsikten. Dessutom kryllar det av romantiska och mysiga restauranger i staden.

Något som kan vara helt fantastiskt är även en helg i Venedig. Åk gondol med din kära och njut av staden från de många kanalerna. Det kanske inte är den varmaste årstiden att åka men det går ju att klä på sig ordentligt. Bara det att mysa under en filt tillsammans kan ju vara nog så romantiskt. Här finns det massor av små restauranger och caféer att trivas på tillsammans med den Italienska atmosfären kan få saker gå fel för romantiken.

Lämna en kommentar