Åka på spa är aldrig fel – unna dig lite avslappning

Åka på spa

En weekendresa till ett spahotell i vårt avlånga land är det nog inte många som tackar nej till. I dag när vi stressar mer än någonsin, behöver kropp och själ total avkoppling ibland. Lägga bort mobilen, njuta i spat och de sköna behandlingar som finns. När du checkar in på kvällen bjuds det på nyttig och god middag, och på morgonen en underbar frukostbuffé. Hos de flesta spahotell kan du boka spa för en dag, en natt eller en weekend. En sparesa är även en perfekt bröllopspresent, födelsedagspresent eller som en avkopplingsresa om du vill resa själv. Här nedan får du läsa mer om det 4-stjärniga spahotellet Yasuragi Spa som ligger vackert vid havet i Nacka utanför Stockholm.

Spa med anor från Japan

I ungefär 20 år har Yasuragi funnits som en plats där du möter tystnaden och lugnet, och där du kan få koppla av från vardagen. När du checkar in får du tofflor, badkläder och den karaktäristiska japanska bomullsrocken (yukata), den har långa armar, sydda som fickor och där kan du bevara värdesaker. Någon mobil får inte användas i de offentliga lokalerna, bara på hotellrummen, allt för att det ska vara så tyst och lugn det går. När du checkar ut får behålla yukatan och badkläderna och det är inte illa. Hotellet har cirka 190 rum (omkring 400 bäddar) som är inredda i japansk stil. Alla rum har egen toalett och dusch och du kan välja om du vill ha en låg säng som i Japan.

Japansk tvagning

Innan du får tillträde till själva spat måste du delta i den japanska tvagningen och doppa dig i en varm källa utomhus. Du får givetvis en ordentlig genomgång av någon från personalen om hur en tvagning går till innan du får göra den på egen hand, och det får bara pratas tyst i tvagningsrummet. Männen för sig och kvinnorna för sig är det som gäller. När du gjort tvagningen och doppat dig i den varma källan är det fritt fram att njuta av allt som spat erbjuder. Det finns till exempel en lounge som är ljuddämpad, där du kan dricka valfria japanska teer.

Andra njutbarheter

Du kan bada torrbastu och har du stela muskler ta då gärna en specialdusch som mjukar upp dem. Utanför tvagningsrummet möts du av inspirerande japanska innegårdar där ett varmbad finns och med en vattentemperatur på 34–36 grader. Det finns även ett kallbad, en ångbastu med saltånga, och ett kolsyrebad, en slags sovbastu, där du kan vila själv i lugn och ro. Du kan även boka massage och få en skön stund. Vill du njuta av tallskogen utanför gör du det bäst i Yasuragis stora sanarium, där temperaturen ligger på ungefär 65–80 grader. När du har njutit tillräckligt i spat är det dags att besöka Yasuragis veganska restaurang Saishoku.

Lämna en kommentar