5 oväntade sevärdheter i London

5 oväntade sevärdheter i London
Upptäck lite oväntade sidor av London

London är ett välbesökt och inbjudande resmål för många svenskar och förknippas ofta med den storslagna klockan Big Ben och Buckingham Palace. Men London har så mycket mer att erbjuda och har en fantastisk matkultur och mängder av intressanta och mer kreativa kulturområden som bör besökas.

I denna artikel listar vi 5 oväntade sevärdheter i London som du sent ska glömma!

1. Vintageshoppa i Brick Lane

Det är inte bara Oxford Street som erbjuder bra shoppingmöjligheter. På gatan Brick Lane i den östra delen av London, kan du hitta mysiga och lite mer annorlunda butiker med ett varierat utbud av nya och gamla plagg.

Utöver detta kan du ta tillfället i akt och besöka Londons minsta bryggeri Nude Espresso som ligger intill närliggande marknaden Spitalfields, när det börjar bli dags för en kaffepaus.

2. Vegetariska och veganska restauranger


På senaste tiden har utbudet av framförallt vegetariska och veganska restauranger verkligen blomstrat. Om du uppskattar köttfria rätter, så kommer Londons utbud av alternativa tillhåll att vara ett måste att besöka.

En vegansk restaurang värd att nämna är bland annat Farmasy som går att besöka i närheten av området Notting Hill. Så har du redan skrivit ner Portobello Road på din lista, så kan du efter en kort promenad därifrån att äta hälsosam och smakrik mat på denna omtalade restaurang.

En annan mycket uppskattad matkedja för växtbaserad kost är Megans, som du kan hitta runt om i London på flera olika platser.

3. Maltby Street Market

London är väldigt känd för sina marknader och matkulturen är väldigt uppskattad av besökare från hela världen. Vad gäller populära matmarknader så är det framförallt Borough Market som är allra mest omtalad. Men det gömmer sig en mindre och väldigt gemytlig marknad i närheten av detta område som bjuder på en liknande upplevelse, men med betydligt mindre trängsel.  

På Maltby Street Market kan du inhandla allt mellan himmel och jord, där lokala bryggerier och tillverkare står på rad för att sälja sitt utbud.

Mellan marknadsstånden kan du sedan avnjuta god mat eller tilltugg. En stor fördel är att denna marknad inte alls har samma turistiga känsla som till exempel Borough ger ett intryck av. Det är ett passande besök för dig som gärna vill uppleva den engelska kulturen, när den är som allra bäst.

4. Kew Gardens

Den botaniska trädgården Kew Gardens är ett måste för dig som uppskattar fina parker och gemytliga områden som är charmiga och där du kanske även kan ta en fin bild eller två. Kew Gardens går att besöka årligen och har ett spännande utbud av områden och växter som byts mellan säsongerna.

Kew gardens är väldigt stor och det tar nästan en hel dag att gå igenom samtliga områden, så planera ditt besök noggrant. Du kan även inhandla någonting i parkens butik som säljer allt från lokal honung till spännande böcker om växter och odling.

5. Jasons Canal Trip

På Thames finns det mängder av båtturer som man kan boka in sig på. Men det gör det även på Regents Canal, där ibland Jasons Canal Trip. Det är en något mindre omtalad båttur som bjuder på fin utsikt och fin arkitektur. Turen tar dig från Little Venice till Camden, där du sitter i ett ombyggt lastfartyg, som även det bidrar till turens charm.

Ett litet annorlunda sätt att ta del av flera av Londons sevärdheter, på en och samma gång!

Glöm inte att läsa vår reseguide till London

Lämna en kommentar