5 måsten på Teneriffa

Ön Teneriffa i gruppen Kanarieöarna är en av de största, tillsammans med Gran Canaria och också ett av vinterns hetaste resmål. När vinden viner och grådasket är inpå knuten här hemma i Sverige, så är Teneriffa en lisa för själen. De pittoreska bergsbyarna, den dramatiska naturen, shopping, nattliv och undangömda laguner gör Teneriffa till ett självklart resmål. Dessa saker får man inte missa när man är där så fortsätt gärna att läsa!

Shoppa i huvudstaden Santa Cruz

Små genuina klädbutiker som kommer att förse en med plagg som man absolut inte hittar på folk hemma i Sverige, går hur lätt som helst att få tag på i Santa Cruz. Om man vill handla typiska spanska lyxvaror så styr man kosan direkt mot Il Corte Ingles som också erbjuder en outlet här. Om man vill spana in de spanska klädkedjorna som Massimo Dutti och Zara så är Centro Comercial Merediano det ultimata köpcentret. Men det mysigaste är ändå att gå och strosa gata upp och gata ned i staden och hamna någonstans på måfå. Det är oftast då man gör de bästa fynden.

Ta med barnen till Loro Parque

Reser man med barn så ska man inte missa att stanna till på den berömda temaparken Loro Parque, utanför Puerto de la Cruz. Från början var den till för att hjälpa och rädda utrotningshotade djurarter men numera har det blivit en temapark av hela kalaset. Dock är den mycket välskött och imponerande och det bjuds på en rad shower med exempelvis späckhuggare och delfiner. Här kan man gå en hel dag med familjen och mysa och glöm för all del inte akvariet med hajar och andra vackra fiskar.

Titta på flamenco i Playa San Juan

I den lilla byn Playa San Juan är det maten och nöjen man vill åt. Inget röj utan helt enkelt spansk kultur i sitt esse. Fiskrestaurangerna, tapasbarerna och glasstånden är himmelska och på torget Plaza de la Iglesia finns massor av oststånd och viner att prova. Och när kvällen kommer och det råkar vara söndag, så ska man bege sig till Jamon Jamon- en tapasrestaurang som har ett häftigt flamenco-uppträdande varje vecka.

Besök studentstaden La Laguna

Santa Cruz i alla ära men man har inte sett hela Teneriffa om man inte har åkt in till La Laguna som också ligger i norr. Detta är en studentstad och relativt fri från turister. Husen här är ofta från 1600 – och 1700-talen och rejält färgstarka. Då studenterna flockas i denna gamla huvudstad så är det tätt mellan både krogar och tapasbarer och man bör nästan stanna ett par nätter här för att till 100% insupa atmosfären.

Strosa i Jardin Botanico – en av världens äldsta bevarade botaniska trädgårdar

I Puerto de la Cruz finns en av världens äldsta botaniska trädgårdar, Jardin Botanico. Den anlades på 1700-talet och skapades för att vänja latinamerikanska växter till klimatet på Teneriffa. Man skulle sedan föra växterna till det kungliga hovet på Spaniens fastland men detta misslyckades totalt då klimatet där var för kallt. Växterna fick stanna på ön och numera kan folk se de mer än 3000 exotiska växterna – vissa mer än 200 år gamla.

Lämna en kommentar