5 måsten när man befinner sig i Bergamo

Letar man efter ett semesterresmål som erbjuder både kultur och underbara plaster så är Bergamo helt rätt plats. Bergamo är en stad i norra Italien som har historia redan från år 49 f. Kr. När man befinner sig i Bergamo så finns det en rad olika sevärdheter att upptäcka, mysiga gator att strosa runt på och magnifika restauranger att äta vid. Staden är också mycket nära Milano, så det är lätt att göra utflykter. Det finns garanterat något för alla!

Det finns som sagt mycket att göra och upptäcka när man befinner sig i Bergamo, men här följer 5 måsten som man absolut inte får missa!

Njut av Citta Alta

Citta Alta är den äldre delen av Bergamo och gillar man konst och kultur, så är detta helt rätt stadsdel. Här kan man uppleva det romanska stadshuset Palazzo della Ragione, som byggdes så tidigt som på 1190-talet. Det finns flera olika mysiga kaféer och restauranger som man kan ta sig en espresso på eller varför inte njuta av ett italienskt vin.

En rundtur i Cappella Colleoni

Befinner man sig i Bergamo, mer precist i Citta Alta, så bör man besöka kyrkan Cappella Colleoni. Kyrkan skapades av arkitekten Giovanni Antonio Amadeos och är ett av hans samt Italiens mästerverk. Det är en mycket populär sevärdhet så man bör vara förberedd på en hel del turster.

Rundtur på La Scala teatern

Operahuset La Scala är kanske en av världens mest berömda teatrar så befinner man sig i Bergamo, som är mycket nära Milano, får man absolut inte missa denna dagsutflykt. Här kan man upptäcka många olika delar så som klassiska manuskript, olika statyer, kläder som användes för flera hundra år sedan. Självfallet så finns det även flera vackra målningar som man bara måste upptäcka. Allt detta är bevarat från 1700-talet vilket såklart gör La Scala extra intressant.

La Scala är inte bara ett museum utan är en teater och ett operahus som fortfarande är fungerande. Det finns många kända artister och operasångare som uppträder och har uppträtt vid La scala. Den årliga premiärshowen är mycket populär bland politiker, kändisar och journalister.

Upptäck Duomos underjord och terrass

När man befinner sig i Bergamo, vilket är nära Milano, så måste man uppleva Duomos, både utsikten samt arkitekturen under kyrkan. Det kan vara bra att ha en lokal guide som hjälper till att leda turisterna runt Duomos, som befinner sig i centrala Milano. Det kan vara smart att starta rundturen nerifrån för att sakta men säkert ta sig uppåt i katedralen. Man tar sig ner via en trappa från kyrkans mitt, och här kan man verkligen uppleva hur katedralen byggdes under 1300-talet.

När man tagit sig runt Duomos undre del så kan man påbörja sin färd tillbaka till katedralens mitt. Här kan man njuta av de enorma pelarna, de vackra statyerna, marmorgolv och utsmyckade fönster. Det är från kyrkans mitt som man tar hissen upp till den fantastiska takterrassen. På takterrassen slås man såklart av de ljuvliga utsikterna över Italien.

Upptäck Città Bassa

Den moderna delen av Bergamo erbjuder också många intressanta aktiviteter. Det finns exempelvis ett mycket populärt shoppingdistrikt att upptäcka, man kan njuta av medeltidskonst vid Accademia Carrara eller varför inte beundra modern arkitektur. Vidare så är också Torre Civica en intressant sevärdhet. Pulsen är hög i Città Bassa och man kommer garanterat att stöta på gatumusikanter och mycket annan kultur.

Lämna en kommentar