5 måsten att göra i Köpenhamn

Det finns en hel del att göra när du åker till Köpenhamn. Här finns något för hela familjen oavsett vilket intresse man har. Det finns många shoppingtillfällen i Köpenhamn och en hel del fina restauranger som erbjuder god mat och något gott att dricka till. Har du barn så finns det bland annat Tivoli som erbjuder många roliga karuseller och en underbar miljö runtomkring.

Tivoli

Köpenhamn har många sevärdheter som är värda att besöka. Ett av dom är nöjesparken Tivoli. Den ligger mitt i centrala Köpenhamn. Tivoli grundades 1843 och bjuder på en hel del karuseller, restauranger och konsertsalar. Parkmiljön är otroligt mysig och vill man inte åka karuseller så kan man bara gå runt och titta på den fina naturen som finns där runtomkring. Gillar man berg- och dalbanor så är Tivoli något för dig för här finns inte mindre än tre stycken.

Ströget

Åker man till Köpenhamn så kommer du förr eller senare att hamna på denna gågata. Ströget sägs vara världens längsta gågata. Den är 1,1 kilometer lång och här finns det massor med klädbutiker, restauranger och annat smått och gott. Det finns gatumusikanter som gör allt för att underhålla dig i hopp om att få en liten slant tillbaka. Ströget är en mysig gågata som du inte får missa.

Operahuset i Köpenhamn

Detta operahus är Danmarks nationalopera och invigdes 2005 i januari. Detta operahus är ritat av Henning Larsen, en känd arkitekt. Operahuset har två scener, Takkelloftet och Stora scenen. I Takkelloftet så finns det cirka 200 platser medans det får plats 1500 besökare i den Stora scenen. Det finns även omklädningsrum och övningslokaler så det är rätt så stort. Huset heter Operahuset men det är inte enbart opera som spelas här utan här kan du få njuta av både konserter och balett.

Nyhavn

Åker man till Köpenhamn så måste du bara besöka Nyhavn. Det är lätt att hitta dit då Nyhamn ligger centralt i Köpenhamn och under sommaren kan man gå dit och sätta sig på en av de fina restaurangerna som finns intill. Du kan sitta och äta en god middag samtidigt som du ser hamnen framför dig och sitter du här när solen går ner så får du skåda något vackert. Det finns många uteserveringar att välja mellan. I hamnen ligger det sightseeingbåtar som tar dig på en tur i hamnen. Längs ena sidan så ser du de vackra husen som har stått där i århundrade. Det äldsta huset är från 1681.

Den lille havfrue

Kommer du till Danmark så måste di nästan åka till Langelinie i Köpenhamn och titta på den bronsskulptur som står där. Det är skulptur som är avbildad som en sjöjungfru. Edvard Eriksen som gjorde detta verk hade sin fru som modell. Skulpturen avtäcktes år 1913. Skulpturen ägs idag av Edvards arvingar.

Sammanfattning

Köpenhamn är en underbar stad som bjuder på det mesta. God mat på de fina restaurangerna. Upplev den danska kulturen och kom i kontakt med danskarna. De är bland de snällaste människorna som finns. De är artiga och mycket trevliga.

Lämna en kommentar