3g-resor

Något som har mer och mer populärt de senaste åren är det som man numera kallar för 3g-resor. Resor familjer gör tillsammans med tre generationer. Idag är det så vanligt att resebolagen kallar det för en stor trend och det har dem nog rätt i.

Så vad är det som gjort att det blivit så populärt att resa tillsammans? En teori som verkar stämma ganska bra är att familjer och släktingar vill göra fler saker ihop. Man vill lära känna varandra ordentligt och hålla kontakten mellan kusiner, syskon och barnbarn. Nu har det blivit så populärt med 3g-resor att till och med charterbolagen börjat anpassa sig. När man åker på den här typen av resa så vill man nämligen oftast bo på samma hotellanläggning nära varandra. Gärna i separata lägenheter som ligger vägg i vägg med varandra och en pool i närheten. Sedan brukar det vara viktigt att hotellet ligger nära både stad och strand samt att det finns lugnare avdelningar för de äldre och barnpooler för de mindre. Generellt sett så kan man se på bokningarna som görs av denna restyp att 3g-resenärer väljer hotell som är snäppet bättre.

Man vill gärna att det även ska finnas flera restauranger på hotellområdet så att alla kan bli nöjda med maten. Det finns flera fördelar med att åka på en 3g-resa, är man barnfamiljer som tagit med sig mor- eller farföräldrarna så kan man ju tillexempel få extra barnpassning. Det passar perfekt för de som vill göra något själva en kväll. Men vad är det då som ligger bakom denna trend egentligen? Varför vill vi helt plötsligt resa med släkten? En av anledningarna kan faktiskt vara det att människor idag bor mer utspritt.

Mamma och pappa kanske bor i en stad medan du och dina barn i en annan och din syster eller bror med sina barn i ytterligare en annan stad. Då blir detta sätt att resa ett sätt att träffas, man umgås intensivt i en vecka eller två samtidigt som man har roligt. Jag tror att 3g-resandet blivit en trend för att vi på något sätt vill tillbaka till en tätt sammanhållen familj. Det finns nästan inget land i Europa där familjen är så uppdelad som den är i Sverige. Vi vill flytta hemifrån tidigt och funderar inte så mycket på hur nära resten av familjen vi hamnar. På det sättet kan jag verkligen se denna trend som positiv. Vi lär känna vår familj igen och kusiner eller syskon som inte träffas så ofta får en chans att uppdatera bekantskapen och knyta tajtare band. Familjen är tillbaka på vår tids ”inne-lista” och vi behöver ta vara på den.

Lämna en kommentar