3 spel som gjorde det möjligt för spelare att resa runt jorden hemifrån

Tack vare dagens moderna teknik behöver du inte längre sätta dig i ett riktigt flygplan för att ta dig till andra sidan jorden. Du behöver heller inte ta lastbilskörkort för att kunna köra lastbil genom USA, eller köpa en ubåt för att kunna utforska världens hav. Allt detta är tillgängligt i digital form.

Du kan även få äventyrliga upplevelse i många andra typer av spel, exempelvis inom iGaming. Här kan du få uppleva skattjakten i Book of Dead, eller ta del av massvis med andra teman inom slotkategorin.

Men vissa spel ger dig en så verklig upplevelse att det kan vara svårt att skilja på spel och verklighet, och det är just dessa vi ska titta lite närmare på idag.

3 spel som har gjort det möjligt att resa jorden runt hemifrån

Nedan är viktiga exempel:

Microsoft Flight Simulator

Microsoft Flight Simulator är förmodligen det mest populära och möjligtvis även det bästa spelet när det gäller att resa runt jorden hemifrån. Här får du flyga vart du vill, oavsett om du vill utforska vatten, stadsmiljö eller natur.

Detta spel lämpar sig bäst för dig som gillar att flyga. Faktum är att spelet bidrar med en oerhört verklighetsbaserade upplevelse på de flesta plan, inklusive hur det är att vara pilot.

Det här spelet är dock väldigt krävande, inte minst om du ska spela de senaste versionerna. För att kunna spela dessa måste du ha en ny och stark dator som klarar av de krav som ställs.

Subnautica

Om du föredrar att vara under vatten finns det få bättre spel än Subnautica. Det här spelets miljö är dock inte verklig på samma sätt som i Microsoft Flight Simulator. Den värld du får upptäcka är istället en annan planet, men är lika roligt trots denna förändring.

Eftersom att du befinner dig på en annan planet kommer du att få se andra miljöer än vad som existerar under vattnet på jorden. Men om du tycker om att utforska nya miljöer kommer Subnautica att vara ett ypperligt spel att testa.

American Truck Simulator

Om du gillar tanken av att köra lastbil i USA finns det ett spel som kommer passa dig som handen i handsken. Eftersom att sannolikheten för att du kommer köra en riktig lastbil i USA är låg, är detta ett ypperligt alternativ som du kan ta del av när som helst, var som helst.

Här får du möjlighet att glida genom USA:s delstater, och kommer att få ta del av vackra miljöer under resans gång. Hur häftigt är inte det? Ett måste om du gillar lastbilar och USA!

Du behöver avancerad utrustning för att kunna ta del av spelen

Tyvärr behöver du avancerad och ganska dyr utrustning för att kunna ta del av dessa spel på en acceptabel nivå. Om du ska spela via datorn kommer du att behöva en speldator som är stark nog att klara av spelen. Vissa spel inom denna kategori finns dock tillgängliga för spelkonsoler som kopplas in till en TV, och i dessa fall är det ofta möjligt att komma undan lite billigare.

Om du inte har tillgång till eller vill köpa dyr utrustning går det i många fall att spela de äldre versionerna av dessa spel med lite sämre enheter, men då bör du vara medveten om att upplevelsen inte är riktigt lika bra.

Lämna en kommentar