Ta hjälp med att anordna en konferensresan utomlands!

Av Fredrik 19 juni 2021 i Restips (Inga kommentarer)

Inlägget görs i samarbete med Travel2

Planerar du en företagsresa för dina anställda och vill ta dig utanför Sveriges gränser? En konferensresa eller kickoff kan vara ett perfekt sätt att bättra på sammanhållningen mellan dina anställda samtidigt som de får en djupare inblick i företaget.

Att planera inför en företagsresa kan dock vara knepigt och ta upp en hel del tid, speciellt om det är första gången. Genom att anlita en firma som har god erfarenhet och uppfinningsrika idéer kan er nästa konferensresa bli helt unik!

Konferensresa för företag

Ta hjälp av en erfaren firma

Travel2 skapar helt unika resor för både företag och organisationer utomlands, oavsett om det är en konferensresa, företagsresa eller kickoff ni ska anordna. I deras grupp- och konferensresor ingår bland annat tur/retur transport med tåg, buss eller flyg, boende på hotell inklusive frukost, transfer till och från flygplatsen och mycket, mycket mer!

Att ta hjälp av en erfaren firma kan vara en god idé då de skräddarsyr kundens resa utifrån era önskemål och tar därefter fram både förslag och idéer för resan. De står även för bokning av event, konferenslokaler, workshops, restaurangbesök och arrangerar sightseeing och aktiviteter på den utvalda orten. En konferensresa är så mycket mer än en resa med företaget – det är även ett möte med en ny kultur, arkitektur och framförallt människorna på plats.

Så här funkar det!

Travel2 anordnar konferensresor till de mest populära och intressanta resmålen både i Europa, men även till resmål i resten av världen. Under sina 20 verksamma år har de byggt upp ett unikt band med dess leverantörer på plats, utan några mellanhänder. Detta är en bidragande faktor till att Travel2 kan erbjuda de allra bästa konferenslokalerna, middag på de godaste restaurangerna och skapa de roligaste teambuilding aktiviteterna för ditt företag.  

Eftersom det inte finns några mellanhänder inblandade kan Travel2 även hålla nere kostnader så att du som kund alltid ska kunna få bästa möjliga pris när du bokar en resa med dem. Dessutom åker Travel2 på testresor inför varje ny konferensresa där de besöker konferensrummen, testar maten på de inplanerade restaurangerna och provsover hotellsängarna innan det är dags för ert företag att resa. Detta för att kunna vara säkra på att kvaliteten och upplevelsen ni får ska vara värd varenda krona.

Genom att välja Travel2 bidrar du även till en bättre miljö. Från och med år 2019 ingår full klimatkompensation i alla deras resor. Detta innebär att flygresa, boende, måltider och alla transporter är helt klimatkompenserande.

Så vad väntar du på? Besök Travel2.se du med och läs mer om vad de kan erbjuda just dig och ditt företag!

Ta en tur och segla i Grekland!

Av Fredrik 18 juni 2021 i Restips (Inga kommentarer)

Inlägget görs i samarbete med More Sailing

Har du någonsin tagits över av en längtan att lämna hamnen bakom dig med vind i dina segel? Om du seglar kanske du faktiskt gjort just detta och njutit av friheten det innebär. Om du inte seglar, kanske det är en dröm du fortfarande kan uppfylla. Varför inte samla dina närmaste vänner och segla i Grekland och gå i antikens fotspår över turkost hav?

Segla i Grekland

En mer tillgänglig hobby än många tror

Segling är en hobby som många älskar, och är mer tillgänglig än många tror. Sanningen är att segling kan passa de flesta åldrar och kan upplevas på många olika sätt. Många upplever segling som en av de dyrare sporterna, eftersom man kopplar det med att ha en egen segelbåt. Behövs det verkligen?

Om du är nyfiken över att prova på segling är en spännande möjlighet att gå på en seglingsresa med besättning. More Sailing erbjuder tjänster för en precis sådan resa, där både erfarna seglare och nybörjare utan förkunskaper kan njuta av allt som segling har att erbjuda. Besättningen ser till att allt jobb som behövs går smidigt, och du kan välja själv hur aktiv du vill vara ombord. Det ger dig en härlig chans att lära dig mer om hur segling går till utan för mycket ansvar från början. Dessa seglingsturer kan dessutom ta dig till några av de vackraste platserna för att segla.

Vackra seglings-destinationer

En av de underbara fördelarna med segling är hur nära du kommer naturen. Dessutom kan man hela tiden förflytta sig från ställe till ställe och upptäcka nya platser. Två av de vackraste områden att segla i är Medelhavet och Karibien och tillsammans med More Sailing blir detta en helt oförglömlig resa.

Du kan även välja att segla i Kroatien och upptäcka dess skärgård och historiska städer. Eller varför inte i Italien och uppleva Sardiniens kritvita stränder och exklusiva hamnar. Du kan till och med segla i Karibien och upptäcka Grenadinerna – som utnämnts till världens vackraste seglingsområde.

Dessa platser är destinationer som många har på “att-besöka”-listan. Men det kanske inte är lika många som funderat på att besöka och uppleva dessa vördnadsbjudande områden via just segling.

Här hittar du mer information om att segla i Kroatien, segla i Grekland, segla i Italien, segla i Karibien

Aktivt men avkopplande

Det underbara med att resa på detta vis är att det inte bara handlar om segling. Under seglingsresan får du också samtidigt en solsemester med underbara badplatser och en stor dos äventyr.

Segling ger dig alltså en perfekt balans mellan att njuta av avkopplande vyer och att vara aktiv på semestern. Det finns alltid något att göra på en segelbåt, så du kommer definitivt inte bli uttråkad. Samtidigt får du tid att verkligen ta in den magnifika naturen som omger dig. Oavsett om du funderar på att börja lära dig att segla på en seriös nivå eller om du helt enkelt vill prova på en seglingsresa, tvivlar vi på att du kommer ångra det. Vad sägs? Ses vi ute på havet?

Yosemite nationalpark

Av Fredrik 17 juni 2021 i Restips (Inga kommentarer)

Du har garanterat hört talas om den, Yosemite nationalpark i Kalifornien. Det är en av USAs mest besökta nationalparker och det är tack vara att den är otroligt grön och lummig samtidigt som det finns spektakulära saker att se. Det ligger några timmar bort från San Francisco i Sierra Nevada. Yosemite är känt för sina raka klippor som går flera hundra meter upp. Det blev ännu mer känt för omvärlden genom filmen Free Solo som skildrar Alex Honnold och hans resa mot att klättra upp för den största klippan, El Capitan, i Yosemite. Det är det folk som har gjort förut men Alex bestämde sig för att göra det helt utan rep eller säkerhetslinor vilket gjorde det till en fantastisk prestation. Med alla dessa fantastiska klippor finns det också gott om vattenfall vilket har blivit lite av ett signum för Yosemite. Klipporna och vattenfallen tillsammans med allt det gröna gör det till ett ställa att besöka.

Yosemite nationalpark

Utsiktsplatsen Glacier point

Den kanske kändaste platsen i Yosemite är Glacier point som tjänar som en utsiktsplats. Därifrån kan du se väldigt stora delar av dalen och du kommer att känna hur dalen har överlevt så många tidsåldrar. Dalen har besökts av av urininvånare och guldgrävare. Under högsäsong så kommer du att behöva trängas med väldigt många andra turister dock för att platsen är så populär. Runt om i hela nationalparken så finns det leder som du kan vandra på och det spelar ingen roll om du vill vandra bara en dag eller flera dagar. Det kommer att finnas något för dig. Gillar du friheten av att bara ha det du kan bära med dig och inte behöva tänka på något annat i världen så kommer du att älska Yosemite. Med ett tält och alla andra förnödenheter kommer du att se massvis av fina omgivningar och du kan stanna och slå upp ditt tält på alla anvisa tältplatser. Allemansrätten är inte densamma i USA som i Sverige så ha koll på reglerna innan du ger dig ut.

Det är fullt av sjöar i Yosemite och den kanske kändaste heter Mirror lake. Det är för att du kommer att kunna tita ner i sjön och den återspeglar berg, moln och det ser ut som att du tittar upp i himmeln även om du stirrar ner i backen. Förutom denna sjö och massa andra sjöar så bör du inte missa Redwood-träden. Världens största träd är verkligen imponerande och här i Yosemite så finns det en hel skog av dem. Du kommer gå runt och bara förundras över att varje träd är lite större än det du just såg. Det får våra svenska träd att se väldigt små ut.

Du kommer tyvärr aldrig att var helt ensam i Yosemite oavsett när du åker. Det kommer alltid att vara andra turister där men åker du under lågsäsong så kommer du i alla fall kunna känna lite frihet av att vandra en del sträckor själv. Det kan ju dock var tryggt att veta att det alltid finns folk runt omkring dig ifall något skulle hända.

Badorter i Italien

Av Fredrik 3 juni 2021 i Restips (Inga kommentarer)

Badorter i Italien

Italien är ett land som vi svenskar har semestrat i länge och det är inte konstigt med allt vad det har att erbjuda. Det finns fantastisk historia för den som gillar det, kultur i form av sång och framförallt mat. Italiensk mat är en klassiker och favorit hos många. Geografin är gudomlig och det finns både berg uppe i norra Italien och fullt av fina badorter. Det är svårt att välja ut de bästa badorterna men vi ska här under försöka i alla fall. Tänk på att det finns mycket mer i Italien än det som är beskrivet här under. Hela Italien är en lång kust, nästan i alla fall, och därför är det aldrig långt till havet.

Amalfikusten är vida berömd och det finns skäl till det. Den kanske vackraste orten av dem alla på Amalfikusten är Positano med en av kustens allra längsta ständer. Det gör dock att stranden är ganska välbesökt både av kändisar och vanliga turister men stranden är helt klart värd att se. Vill du ha ett annat resmål på Amalfikusten som är lite lugnare så rekommenderas Fornillo beach som erbjuder massvis med båttaxi. Du kan hyra en båttaxi härifrån och åka ute till vikar där det inte kommer att vara så mycket folk för att det är omöjligt att komma hit förutom med båttaxi. Det gör att du kommer att få vara lite mer ifred även om det aldrig kommer att vara helt stilla kanske.

Den Toscanska Rivieran bjuder många smultronställen och den lilla byn Forte Dei Marmi är en av dem. Här finns allt det bästa från Toscana vad gäller mat och dryck. Drick lokalt producerat vin och avnjut det med fantastisk lokal mat. Ingenting kommer att smaka så gott som lokal Italiensk mat.

På nordvästra kusten norr om turiststaden Pisa med sitt lutande torn så finns Camogli. Det är en liten fiskeby som är otroligt mysig och som inte besöks av så många turister årligen. Det gör att byn känns lite mer äkta än de andra ställena och du kommer att kunna besöka kaféer och restauranger som italienare går till och inte bara turister. De har en fiskefestival varje år och lyckas du att pricka in den så kommer du därifrån mätt och med glada minnen. Det serveras fisk i alla dess former tillsammans med sång och dans.

På Sardinien finns en badort som heter Stintino och som kan erbjuda otroligt vita stränder och helt turkost vatten. Flera filmer är inspelade här och bland annat en del James Bond-filmer så är du ett stort fan av James Bond så kommer du att känna igen dig vilket ger en extra krydda på semestern.

Vårt sista tips är Caorle som ligger norr om Venedig på Italiens nordöstra kust. Här finns det förutom bad på stranden även vattenland med tivoli och därför brukar det vara väldigt uppskattat bland barnfamiljer att ta sig hit. Det är roligt att kunna hoppa mellan stranden och badland. Det är dessutom väldigt nära till Venedig och ett besök där är alltid att rekommendera.

Ge din frisyr ett lyft med löshår eller hårförlängning!

Av Fredrik 3 juni 2021 i Artiklar (Inga kommentarer)

Inlägget gjort i samarbete med Pozehair.se

Löshår eller hårförlängning

Drömmer du om långt, friskt hår fullt av volym, men är inte en av de lycklig lottade som fötts med ett naturligt svall? Ingen fara, Pozehair hjälper dig på traven till att hitta det snyggaste håret för just dig! Hair weft, clip on, magic tip eller tape hair extensions – Pozehair har ett brett urval av hårprodukter som är anpassade efter just dina behov, vare sig du föredrar syntetiskt hår eller äkta löshår.

När du väl har bestämt dig för vilken typ av löshår eller hårförlängning du vill köpa behöver du även ha en god förståelse kring hur du ska sköta om ditt nya hår på bästa sätt. Kan du kamma ur det med vanlig borste när håret är blött eller använda värmeverktyg? Vi reder ut alla dos and don’ts. 

Skötselråd för både syntetiskt hår och äkta löshår

Både syntetiskt hår och äkta löshår har sina för- och nackdelar. De som föredrar syntetiskt hår över äkta gör det ofta eftersom det kräver minimalt med skötsel och är även billigare än äkta löshår. Med äkta löshår får du istället den där naturliga känslan som gör att du kan arbeta och forma håret precis som ditt naturliga hår. Men hur tar du hand om ditt hår för att bevara det fint och friskt för en längre livslängd?

Syntetiskt löshår

 • Tvätta inte håret mer än nödvändigt, detta sliter nämligen på håret. Vädra det istället under natten.
 • Ta alltid ur ditt löshår innan träning och innan du ska sova för att behålla hårets fina kvalitet.
 • Innan du tvättar håret – borsta försiktigt ut alla tovor.
 • Tvätta håret i ljummet vatten utan att använda dig av cirkulerande rörelser som kan trassla till håret.
 • Låt håret självtorka för minsta möjliga slitage.
 • Borsta slutligen igenom håret när det är torrt med en bredtandad kam eller svinborste.

Äkta löshår

 • För friskt hår – borsta igenom det varje dag, helst med en svinborste och när håret är torrt. Håll alltid emot vid fästet vid borstning för att undvika att du råkar rycka av någon av dina extensions.
 • Separera fästena innan hårtvätt för att undvika att de klumpar ihop sig och borsta igenom noga.
 • Tvätta håret i ljummet vatten och massera in schampot med nedåtriktade rörelser utan att gnugga.
 • Låt håret självtorka eller använd en fön med låg värme. Du bör aldrig sova med blött hår.
 • Du kan använda dig av värmeverktyg men använd alltid värmeskyddande produkter.
 • Sov med fläta för att undvika slitage när du sover.

Hur tar du hand om ditt löshår under semestern?

Sol, bad och poolhäng under resor kan verkligen slita på ditt hår och löshår eller förlängningar är därför heller inga undantag. Det bästa är egentligen att inte blöta håret alls, speciellt inte i klor – och saltvatten. Det är lättare sagt än gjort, så om du utsätter ditt löshår för klor – och saltvatten, skölj håret noga med sötvatten efter exponering och skäm bort håret med näringsrika leave-in produkter, då håret riskerar att bli trassligt.

Så vad väntar du på – gör som många andra kvinnor världen över redan gjort och få ett fylligare och längre hår med Pozehair!

Vilka länder får svenskar resa till? – Hur får vi resa i nuläget? Maj 2021

Av Fredrik 29 maj 2021 i Artiklar, Resenyheter (Inga kommentarer)

Vilka länder får svenskar resa till

Det här viruset stoppar alla våra semesterplaner och planer i livet i stort. Många är i som bara vill ut och resa igen och upptäcka världen eller kanske besöka långväga vänner. Det har inte gått sedan Corona slog till men i och med vaccineringarna så börjar världen att öppna upp. Det är fortfarande svårt att komma till många länder dock men har du vaccinerats så har du större chans att kunna resa och jag ska här under förklara lite om vad som gäller för resor för oss svenskar.

Fram till 31 maj 2021 så avråder UD från att resa till alla länder förutom runt 30 stycken i Europa som UD bedömer som säkra. Ska du resa i sommar är det alltså bäst att stanna i Europa. En generell avrådan som UD har utfärdat är inte det samma som att utfärda en avrådan specifikt för ett land eller region. I alla fall inte när det kommer till försäkringar. Reseförsäkringar gäller inte om du åker till ett land eller region där UD har avrått dig ifrån att åka. Det är dock okej att resa om det gäller en generell avrådan för att den avrådan är inte specifik. Så om du, trots, avrådan vill åka utanför Europa i sommar så kommer försäkringar att gälla precis som vanligt men det kan ändå vara smart att stanna i Europa där det inte gäller någon avrådan. I alla fall till 31 maj när det kommer nya riktlinjer. Vissa riktlinjer har redan kommit och det öppnas upp för resor till flera länder från och med den första juni. Rwanda, Nya Zeeland, Sydkorea och Singapore är några av dessa länder för att läget där bedöms vara så gynnsamt att det inte är ett problem med turism.

Det är alltså nu okej enligt UD att resa till i stort sett alla de ”vanliga” resmålen i Europa med tanke på Corona-viruset. varje land har egna restriktioner om test dock så du måste kolla upp om du behöver testa dig innan. I flera länder kommer du behöva ett så kallat Corona-pass och det betyder att du kan antingen visa upp ett nytaget test som visar negativt, bevis på anti-kroppar eller att du är vaccinerad. Dessa Corona-pass bedöms finnas med i beräkningen under lång tid framöver.

Var beredd på att läget kan ändras snabbt och till det sämre. Bara för att vi nu ser en ljusning på denna situation vet vi inte vad som händer om en vecka eller månad. Det kan vara så att det blir en aggressiv mutation och att vaccinen inte är verksamma längre eller andra situationer som gör att länder behöver stänga ner igen. Håll dig uppdaterad hela tiden och särskilt om du snart ska ut och resa eller om du är ute och reser.

Om du reser till ett område eller land där det finns en specifik avrådan så kommer du inte kunna förvänta dig hjälp av UD eller svenska ambassader på samma sätt som vid ett normalläge så det är bäst att vara försiktig.

Kosta Boda Art Hotel

Av Fredrik 26 maj 2021 i Tips (Inga kommentarer)

Kosta Boda Art Hotel

När vi har semester vill vi spendera den på något ställe som kommer att ge oss lugn och ro och även minnen för lång tid framöver. Ska du stanna i Sverige så är ett hett tips Kosta Boda Art hotel i Småland. Mitt i hjärtat av glasriket kan du få ta del av spa och verkligen skämma bort dig själv och din partner kanske. Det behöver inte vara en semester heller utan ett spa-uppehåll kan du njuta av även under en helg som en lite lyxigare weekend. Hotellet ligger mitt i den Småländska skogen och alla rum är designade av Kosta Bodas världskända designers. Det betyder att alla rum är olika och inget är det andra likt.

Spa med olika paket

Det finns massvis av olika paket att njuta av på Kosta Boda art Hotel och beroende på din tid och budget så kommer du att hitta något som passar just dig. Vill du övernatta så är deras mest bokade paket ett paket som innehåller ett spa-paket med dubbelrum och inklusive frukost och middag på kvällen. De har en fantastisk restaurang som erbjuder nya fräscha rätter som får dig att känna att du verkligen får något utöver det vanliga. Frukosten är för många det viktigaste när det kommer till hotell-övernattningar och frukosten här består av ett stort utbud av allt du tänka tänka dig med bröd, yoghurt ägg och allt annat som hör frukosten till.

Om du inte vill sova över utan bara spendera en dag i lyx så är även det möjligt. Du kan köpa inträde till Kosta Boda Art Hotell och spendera hela dagen inne på deras spa. Ett väldigt bra alternativ om du bor förhållandevis nära och vill hem på kvällen. På deras spa så finns det tillgång till pooler både inomhus och utomhus och det finns också ett gym för den som vill träna. Att först träna för att sen gå ner i en pool är fantastiskt. i deras pool finns det något så unikt som en konstutställning. Under vattnet finns det glasfiskar, vattenfall och annan konstutställning som sätter en annorlunda prägel på deras spa. Det gör att det kommer att lämna dig med massa fina minnen .

Är ni ett företag som letar efter ett ställe att ha en större konferens på så har de fina priser och paket även för större sammankomster. Kreativiteten kommer att flöda när alla medarbetare är inspirerade av glasrikets designers.

Reseguide till Toscana

Av Fredrik 25 maj 2021 i Restips (Inga kommentarer)

Reseguide till Toscana

Ett av flera populära resmål i Italien är regionen Toscana. Regionen ligger i Italiens centrala del och dess huvudort är Florens. Flertalet anser att Toscana är ett av Italiens vackraste landskap. Några kännetecken är deras backar som ofta kantas av cypresser samt deras höga berg och djupa dalar.

Toscana är även känt för alla vingårdar och olivlundar. Den toscanska maten och vinerna är världsberömda. Den mest kända vinsorten görs på en röd druva, vilken vanligen har inslag av körsbär, tobak och viol. Dessa viner är även kända för att lätt anpassa till den mat som kommer på tallriken, så det är inte sällan man dricker samma vin till alla rätter under måltiden. 

Toscana är beläget på västkusten, med flera fantastiska sandstränder. Där finns flera berömda badorter, som Florens och Siena. Eller varför inte besöka några av regionens naturreservat. Det finns över 120 stycken att välja mellan. 

Redan sugen på resa hit? Besök Escapeaway resor till Toscana

Kort fakta om populära platser i Toscana

Florens Stad får nära 10 miljoner besökare per år och merparten kommer dit för att ta del av dess konst, arkitektur och historia. Det rekommenderas att ta med sig ett par bekväma vandringsskor, då staden upplevs bäst till fots.

Merparten tänker direkt på det lutande klocktornet, då det pratas om staden Pisa. Det 54 meter höga klocktornet från 1100-talet, med dekorationer av båg- och pilasterställningar. Tornets yttre kanter skiljer ca 4 meter och dess lutning sägs bero på att grunden inte är tillräckligt fast.

Söder om Florens finns staden Siena som omsluts av en långs stadsmur, vilken innehar nio olika entréportar. Här finner man många smala gränder som omringas av välbesökta torg, kyrkor och palats. 

Den färgstarka hamnstaden är den tredje största staden i regionen och är belägen mer västerut. I denna stad finner man flera olika livsstilar och kulturer, vilket kan bero på att de människor som inte passade in på grund av sin ras, religon eller politiska åsikt drogs till denna stad. Populärt bland många turister är att vandra längs någon av de kanaler som finns.

Mer norrut finner vi den lilla byn Lucca livas upp av olika marknader, festivaler och andra evenemang. Även om Lucca är en levande stad så är den även känd som avkopplande. Två populära sevärdheter är stadsmuren från 1500-talet, som lyckats hållas nästintill intakt, och tornet Torre Guinigi som är 130 meter högt.

Mellan Siena och Florens finns området Chianti, som består av flera orter. Här finns mycket historia att beskåda. Promenera runt på egen hand och njut av både god mat och gott lokalt vin. Områdets landskap består av gröna kullar, vinodlingar och medeltida slott.

Tips: Att göra på Sverige-semestern i sommar

Av Fredrik 25 maj 2021 i Artiklar, Restips (Inga kommentarer)

Tips: Att göra på Sverige-semestern i sommar

Semestertiderna närmar sig och många har fått upp ögonen för hemester – att utforska omgivningarna där vi kommer från istället för att åka utomlands. Sverige är som vackrast på sommaren, och det finns ett stort utbud av aktiviteter att sysselsätta sig med. Här får du tips på aktiviteter till sommarens dagar.

Funderar du på saker att göra i sommar? Passa på att utforska Sverige och hitta på något roligt under semestern eller en ledig helg. Sommaren är ett utmärkt tillfälle att testa på nya aktiviteter, utomhus när det är fint väder och inomhus på regniga dagar.

Köp ett presentkort på upplevelser

Upplevelser blir ännu bättre tillsammans! Här får du tips på aktiveter som passar bra att göra i sommar. Med ett presentkort hos Happy-day kan du ta med någon du tycker om på en av de aktiviteterna som vi listar, för att skapa härliga minnen tillsammans.

Tips på aktiviteter i Sverige

På sommaren är vi många som vill spendera så mycket tid som möjligt utomhus för att njuta av den härliga årstiden och hur vacker naturen är. Cykelsemester, vandring, picknick och äta mat ute, bada och sola, spela golf… Det finns mycket att välja på, oavsett om du är ute efter äventyr eller avslappning!

Paddla kajak i Stockholms skärgård

Stockholms skärgård på sommaren är något alldeles speciellt. Här kan du slappna av på riktigt, och lämna storstadens höga puls för en stund.

Paddla kajak till en av öarna, bada, och ät gott. Njut av naturen med det glittrande vattnet, de lummiga skärgårdsöarna, fågelsången och solnedgångar.

Testa vindsurfing

Ja, det går att vindsurfa i Sverige! Gillar du havet och tycker att vindsurfing ser coolt ut, så passa på att prova på det i sommar. En instruktör lär dig allt från grunden och du får ge dig ut i vattnet med en surfbräda och segel. Häftigt!

Åk på en båtutflykt

Sverige har fantastiska vatten, både i form av havet, skärgårdar, sjöar och Göta kanal. På sommaren är vi många som vill vara nära det glittrande blå. Ta med familjen eller vänner ut på en mysig utflykt med båt. Det finns fina turer i till exempel Göteborg, Stockholm och Malmö, såväl som i många andra skärgårdar och på Göta kanal.

Gå på älgsafari

Man behöver inte åka utomlands för att hitta imponerande vilda djur. Sverige är känt för sina älgar, men har du någonsin sett skogens konung på nära håll? Både barn och vuxna brukar bli fascinerade av de stora djuren på ett av de älgsafarin som finns i Sverige, där djuren vistas i sin naturliga miljö.

Spendera helgen på ett lyxigt hotell

När unnade du dig senast en paus från vardagen hemma? Att åka iväg med någon till ett hotell, checka in och leva lyx-liv över en helg är den perfekta energiåterhämtningen.

Ni får äta god frukost, sova i mjuka lakan och bli omhändertagna – vissa hotell erbjuder massage och spa. Utforska en ny stad, eller välj en herrgårdsmiljö närmare naturen, valet är ditt!

Spa på Öland

Av Fredrik 24 maj 2021 i Restips (Inga kommentarer)

Inlägget presenteras i samarbete med Hotel Skansen Öland

Spa på Öland

Öland är en välbesökt del av Sverige, framförallt under sommaren då Öland har en väldigt vacker natur, bra badplatser och många sevärdheter. Men även under årets kallare månaderna är det viktigt att ro om sig själv och sitt välmående, vilket Öland även lämpar sig utmärkt för. På Öland hittar du nämligen ett av Sveriges mest gemytliga spahotell, där du kan koppla av och ladda på dina batterier.

Hotell Skansen är ett trevligt smultronställe på Öland, som passar utmärkt för samtliga sällskap. Hotellet ligger vid Färjestaden, vilket gör den till en central del av ön och ett passande val för årets alla utflykter.  

Oavsett om du åker dit med familjen, dina vänner eller din käraste så har detta hotell en känsla och karaktäristiskt drag som passar alla. Så letar du efter en avkopplande semester, som inte är särskilt långt bort, så är Öland ett fantastiskt resmål som inte kommer att göra dig besviken.

Hotell Skansen – Stort utbud som passar alla!

Vad som framförallt gör Hotell Skansen till ett sådant populärt val för både turister, Ölandsbor och andra besökare är framförallt hotellets utbud. I byggnaden har de en mysig restaurang, omtalad whiskeykällare och en mycket inbjudande spaanläggning. Mellan dina turistutflykter, cykelturer eller vandringar kan du koppla av med en behandling som faller dig i smaken och stressa av från alla måsten. En lyx i vardagen som vi alla behöver emellanåt. Ett spa på Öland som är vackert inrett och dekorerat, med en historia som sträcker sig långt bak i tiden.

Spaets relaxavdelning ingår vid bokning av en spabehandling. Detta gör att du och ditt sällskap kan unna er en heldag, i hotellets inom- och utomhuspool, bastu och jacuzzi. Mysigare än så kan det knappast bli och när magen börjar kurra, kan ni gå direkt upp i baren och beställa mat och dryck för kvällen.

Att boka in er på ett hotell som har ett varierat utbud av aktiviteter, gör att ni kan få mer för pengarna och en bättre vistelse. Både hotell och rum är vackert dekorerade och har en anrik historia som sträcker sig tillbaka till år 1643.

Fantastiskt läge

En annan bidragande orsak till Hotell Skansens popularitet, är även deras fantastiska havsnära läge, vilket gör den till ett passande val för årets alla utflykter och sällskap. Hotellet ligger även väldigt nära en av öns allra populäraste turistmål, Alvaret. Ett kulturlandskap som bjuder på det mesta. Tack vare sitt läge ligger hotellet inte heller långt bort från sol- och badstränder.

Under pandemin har hotellet säkerställt att samtliga säkerhetsåtgärder har införts, för att vistelsen ska vara säker och bekväm. Har du ett inplanerat besök till Öland, eller letar efter ett hotell som har ett stort kulturarv och utbud, rekommenderar vi att du bokar in dig på hotell Skansen. Välj ett rum som faller dig i smaken och glöm inte att boka på en passande spabehandling!

Meta description Spa på Öland – I Färjestaden hittar du hotell Skansen,välj ett rum som faller dig i smaken och boka in dig på en spabehandling!